Full pott av Tony Rickardsson

SPORTBLADET

Masarna vann borta mot Smederna

Masarna hänger på i toppen av elitserien i speedway.

Laget vann borta mot Smederna med 51-46, sedan Tony Rickardsson tagit full pott för Masarna.

Matchen såg ut att vara avgjord tidigt men de 5 542 runt Smedstadion fick se en stenhård kamp i de avslutande heaten.

De fyra topplagen vann alla sina matcher och har nu ett litet försprång på övriga.

Storpubliken i Eskilstuna fick se Masarnas heatledare göra lite som de ville i inledningen av matchen. I de nio första heaten var en Mas-förare först över linjen, vilket gav en poängövervikt med 34-26.

Hemmalaget ville inte ge sig. En förlust skulle i stort sett släcka allt hopp om en slutspelsplats och via tre mycket lyckade heat på rad gjorde man ställningen oavgjord, 42 lika, inför de två avslutande heaten.

OE'adJag var ändå inte orolig, påstår Masarnas lagledare Hans-Erik Andersson.

Skjutna ur kanoner

Masarna tog poängövervikt i näst sista, men Smederna hade fortfarande chansen inför sista heatet. I hemmalaget skulle Nikki Pedersen och Billy Hamill ut, Masarna hade Rickardsson och Niklas Klingberg.

De båda hemmaförarna var snabbast de första meterna från start, men sen kom gästerna som skjutna ur kanoner, var först in i svängen och släppte sedan inte greppet.

OE'adStarten här i Eskilstuna är längre tillbaka än på andra banor och det blir rena dragracingen in mot första sväng. En skön känsla. Jag gillar banan, den är snabb, säger Rickardsson och skrattar.

Det var inte bara Tony som imponerade i Masarna. Niklas Klingberg tog 12+1 poäng och ser ut att han hittat formen på allvar.

OE'adSkönt. Jag tycker jag har gjort framsteg i de senaste tävlingarna. Mitt problem tidigare på säsongen har nog mest suttit i huvudet, berättar en glad Klingberg.

Screen i toppform

Serieledande Kaparna fick kämpa hårt för att ta sin sjätte raka hemmaseger för året. Gästande Valsarna saknade både Mikael Karlsson och David Norris, men kämpade otroligt bra. Hemmalaget vann med 48-47, lagets andra seger med en poängs marginal för säsongen. Med sju omgångar kvar har Kaparna ett gyllene läge att nå slutspelet, trots att både Rospiggarna och Masarna finns kvar att möta.

I Målilla hade Luxo Stars vissa problem med Indianerna. Det var oavgjort, 30-30, i paus men efter paus tog hemmalaget två dubbelsegrar. I Luxo Stars gjorde Joe Screen sin klart bästa tävling på säsongen. Screen hade halkat ner till reservplats, och det kanske var tändvätskan han behövde. Screen fanns inne på tre dubbelsegrar för hemmalaget och var tillsammans med Sebastian Ulamek segerorganisatörer i hemmalaget.

De båda bottenlagen i serien, Örnarna och Vargarna, förlorade båda sina hemmamatcher, mot Västervik respektive Rospiggarna. Örnarna har fortfarande fem poäng upp till Vargarna och är snart piskat att börja vinna. Västervik vann med 46-50, framför allt tack vare mycket bra körning av reserverna.

Vargarna stred tappert mot Rospiggarna, men gästernas topptrio Sullivan, Jonsson och Hancock är mycket svårstoppade, även på bortaplan. 44-52 slutade matchen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport