Saras stora ögonblick

Äntligen medalj i VM: Det är jätteskönt

Visst kunde Sverige ta medalj i snowboard-VM. I går botade en läkarstudent ett sårat svenskt självförtroende.

Sara Fischer, bronshjälte.

- Det känns jätteskönt, säger hon.

Den svenska truppen hade stora förhoppningar inför VM i Österrike, men de infriades inte.

Förrän i går.

- Jag hade med mig två tidigare sjundeplatser i VM och ville knäcka dem. Och jag visste att om jag fick till det skulle det kunna bli något riktigt bra, så jag var lite smånervös på morgonen före, säger Sara Fischer.

Sedan gick hon ut och körde så det gnistrade om det.

Inte riktigt nära final

Fram till semifinalen i parallellslalom var dagen perfekt. Väl där mötte Sara Fischer den franska världsstjärnan och OS-mästaren Karine Ruby - och ville lite för mycket.

- Jag var för het i starten mot Karine, så jag åkte in i grinden när den var halvöppen. Jag fick ingen fart med mig ut och hon var för snabb, säger Sara.

Hon vann andra åket, men var inte nära att ta sig till finalen. I stället blev det match om bronset mot Rosey Fletcher, två fina åk och den första svenska medaljen i VM.

- Med fem portar kvar av andra hittade jag en bra linje och kände att jag skulle ta bronset. Då föll hon och så var det klart, säger Sara Fischer. Det känns kanon, hoppas att alla andra i truppen också känner det. Killarna kan ju bättre än de visat, men det är så små marginaler.

Firade med skumpa

I går var de där marginalerna på gott humör. Solen sken, det var mycket publik och lyckliga svenskar i målfållan.

För Sara Fischer var det bara början på en bubblande kväll.

- Vi har druckit champagne, och nu käkar jag middag med familjen och Aprilia (Hägglöf) och hennes familj på ett fint gasthaus. Vi har varit uppe sedan sex i morse, så jag är rätt trött nu, säger hon.

Trött, lycklig - och medaljör.

Det var på tiden.

Simon Bank

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN