Bergs tårar: ”Förlåt”

avMichael Wagner, Per Bohman, Petra Thorén

STOCKHOLM-S:T PETERSBURG. Marcus Berg var djupt tagen efter segern.

Efter matchen kunde han inte hålla tillbaka tårarna och fick ta en paus i sin tv-intervju.

– Man blir rörd. Det är häftigt som fan, säger anfallaren senare.

Under matchen skapade Marcus Berg mängder av chanser, men brände allt. Därmed är han den anfallare i VM som skjutit flest skott på mål utan att göra mål. Efteråt kunde han bara skaka på huvudet.

– Sett till chanser så vinner vi rättvist. De har mycket boll och hittade bra ytor men jag tycker inte att de skapade någonting. Det är helt fantastiskt, det är rättvist att vi vinner, säger han.

Berg: ”Förlåt...”

Under tv-intervjun med Frida Nordstrand i CMore direkt efter matchen var anfallaren djupt rörd. Ögonen tårades och Berg blev så känslomässig att han började gråta.

– Motståndarna ska göra en världsklassinsats för att slå oss. Det här går inte att beskriva. Det är helt sjukt. Det är svårt att hitta ord. Det är... svårt.

– Vilka fans vi har, alltså. Man tänker på fansen. Man tänker på sin familj. Man tänker på alla som stöttar oss, alla som vill att det ska gå bra, sa Berg och var tvungen att pausa intervjun för att hålla tillbaka tårarna:

– Förlåt...

Efter en stund hade han samlat sig och kunde återuppta samtalet.

”Mycket känslor”

Och när han kom till den mixade zonen en lång stund senare hade han torkat tårarna.

– Man blir stolt, glad och det är mycket känslor, förklarar han tårarna.

En sak som han ville tala mindre om däremot var de missade målchanserna. Han hade tre bra chanser under första halvlek, men utdelningen blev noll.

– Jag får stå efter i stort sett varje match och tala om samma sak. Det är skitsamma. Vi vann matchen, vi är i kvartsfinal det är det enda som jag fokuserar på. Jag får tänka positivt bara, säger han.

Berg: ”Ett sparkapital”

Det sätter sig inte i huvudet?

– Vi får stå och prata om det efter varje match. Det blir man trött på, men jag kör på. Det är inte så att jag slutar komma till chanser, jag tror att det är jobbigt för försvararna att möta mig. Någon gång får man en felträff och den sitter...

Räddningen Yann Sommer gör på ett av avsluten är ändå väldigt vass?

– Just då kändes det lite surt när man ändå fick till ett bra avslut..., säger Berg som samtidigt pekar på en positiv faktor inför kvartsfinalen.

– Jag kan sätta en chans, där har vi ett sparkapital!

Vad minns du av tidigare målsvackor för dig?

– Jag hade en när jag spelade i PSV. Men då var jag yngre och inte lika erfaren som jag är nu. Nu är jag glad över att jag fortsätter komma till chanser. Det jag mest glad över, att jag inte blir rädd och gömmer mig.

– Jag kan missa 100 chanser ytterligare, men det spelar ingen roll om vi vinner, säger Berg.

Sverige ställs mot England i kvartsfinal. Den matchen spelas på lördag klockan 16:00.

Foto: CMORE