Handboll

Sverige knep första segern i Premier 6

Av: 

Daniel Sörensen

SPORTBLADET

Efter en förlust och en oavgjord match i miniturneringen Premier 6 vann det svenska damhandbollslandslaget den tredje matchen mot Ukraina.

31–28-segern innebär att Sverige befäster andraplatsen i tabellen, med en poäng upp till ledaren Sydkorea.

– Det var jättekul och det behövdes verkligen en vinst, säger Sveriges matchhjälte Mikaela Mässing.

De svenska handbollsdamerna är i Sydkorea med en helt ny trupp – med hela 13 landslagsdebutanter – för att träningsspela i miniturneringen Premier 6.

Sydkorea, Sverige och Ukraina är de enda nationerna som deltar, och varje lag möter varandra två gånger.

Efter Sveriges två första matcher (27–27 mot Ukraina, 28–35 mot Sydkorea) väntade återigen ett möte mot Ukraina.

Efter en stökig inledning och ett tidigt underläge kunde Sverige så småningom äta sig in i matchen och bättra på siffrorna rejält. 18–16 ledde svenskorna med i halvtid.

Mässing avgjorde matchen

Den andra halvleken var också svängig och jämn. Med bara fem minuter kvar stod det 26–26, och det såg ut att gå mot en ny oavgjord batalj lagen emellan.

Då kom den svenska höjningen.

Höör-spelaren Mikaela Mässing – som debuterade i landslaget i lördagens möte med Ukraina – avgjorde matchen med tre snabba mål i matchens slutskede.

– Vi får bra lägen framåt men hade kunnat göra ett par mål till. Spelet bakåt är sådär. I slutet gick vi över till en 5–1:a, då gick det bättre. Det vänder matchen, säger hon till Sportbladet.

Fick ett märkligt pris

Med sina totalt sju fullträffar blev Mässing utsedd till matchens bästa spelare.

– Jag tycker att jag börjar matchen helt okej och får dit några mål i första halvlek. Sen kommer dippen i andra halvlek. Men jag avslutar starkt i alla fall, säger hon.

Efter matchen fick hon ta emot ett minst sagt märkligt pris.

– Ja, det var en koreansk spegel, vad jag nu ska med den till. Haha, det mesta är lite halvkonstigt här. Men det var i alla fall ett minne att ta med sig.

Möter Sydkorea en gång till

Av de tre nationerna leder Sydkorea turneringen, en poäng före Sverige i tabellen. De båda lagen spelar mot varandra (Sveriges sista match) i morgon klockan 11.20.

– Det ska bli spännande at möta dem igen nu när vi vet hur det spelar. Det är absolut ett jättebra lag och vi vet att det behövs en fullträff från vår sida. Men det känns ändå positivt, säger Mikaela Mässing.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Klart: Andrésson till tyska storklubben

ÄMNEN I ARTIKELN

Handboll

Damlandslaget i handboll