Tysklands förbundskapten sparkas

Foto: Maja Suslin/TT
Tysklands förbundskapten Steffi Jones får sparken. Arkivbild.

avSimon Sjöstrand, TT

SPORTBLADET

Uttåg ur EM redan i kvartsfinalen, förlust mot Island i VM-kvalet och en sistaplats i landslagsturneringen i USA nyligen.

Nu sparkar Tyskland förbundskaptenen i fotboll, Steffi Jones.

”Hon är och förblir ett viktigt ansikte för tysk damfotboll”, säger presidenten Reinhard Grindel till förbundets hemsida.

Efter sex raka EM-guld åkte de tyska fotbollsdamerna ut redan i kvartsfinal i sommarens EM, mot Danmark som sedan gick till final.

Därefter följde ett VM-kval med en chockartad hemmaförlust mot Island som gör att returmötet sannolikt måste vinnas för att Tyskland ska kunna ta sig till VM. Och i landslagsturneringen i USA nyligen slutade Tyskland fyra och sist med bara en poäng.

Nu får förbundskaptenen Steffi Jones sparken.

"Beslutet följde efter en intensiv analys av de senaste månaderna", säger Oliver Bierhoff, ansvarig för landslagen och fotbollsutvecklingen i DFB, till förbundets hemsida.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Steffi Jones tog över det tyska landslaget sommaren 2016.

”Hon har utfört tränaruppdraget med stort engagemang och vilja och därför vill jag tacka henne å hela förbundets vägnar. Hon är och förblir ett viktigt ansikte för tysk damfotboll. Jag blir glad om hon får fortsätta i en ny roll inom förbundet och damfotbollen”, säger presidenten Reinhard Grindel.

Jones ersätts nu tillfälligt av 66-årige Horst Hrubesch, som ledde Tysklands herrlag i OS 2016.

Han kommer att leda landslaget under VM-kvalmatcherna i april mot Tjeckien och Slovenien.

”Jag har följt damfotbollen de senaste åren och var också på EM i somras. Jag hjälper gärna till i den här fasen och är väldigt glad över att Uli Ballweg och Thomas Nörenberg kommer att stödja mig i de kommande matcherna”, säger Horst Hrubesch.

ARTIKELN HANDLAR OM