Välkommen till formel Zzz...

Publicerad:
Uppdaterad:

Schumi har redan dödat F1-säsongen

Seger i Australien.

Seger i Malaysia.

Seger i Bahrain.

Och världsmästaren i formel Schumacher är redan korad - han vinner själv i år igen.

Redan efter tre deltävlingar har Ferrari kopplat ett rejält grepp i märkes-VM.
Foto: ap
Redan efter tre deltävlingar har Ferrari kopplat ett rejält grepp i märkes-VM.

Tack vare sin seger i gårdagens tävling i Bahrain vann Michael Schumacher sin tredje seger - på lika många tävlingar. Tysken har tagit pole-position i samtliga lopp och lugnt rattat bilen in i mål.

Han kör säkert. Han kör äckligt disciplinerat.

Han kör som om VM i formel 1 är framtaget exakt för honom och hans konkurrenter bara är med som statister.

- Detta var drömresultatet och en perfekt avslutning på en helt prefekt helg, säger Michael Schumacher till f1-total.

- Det var hårt arbete. Bromsarna var på gränsen att gå sönder och vi var tvungna att hålla ett öga på däcken hela tiden. Loppet slet hårt och det var svårt att hålla rätt linje på banan.

Krossade allt motstånd

Tysken har vunnit VM-titeln de fyra senaste åren, 2001 och 2002 krossade han allt motstånd. I fjol hade han det tuffare, men i år är har formel 1 återigen bytt namn till formel Schumacher.

Eller formel långtråkig som många kritiker kallar den.

Och så lär det fortsätta.

Vid fem tidigare tillfällen har en förare vunnit de tre inledande loppen, varje gång har han avslutat säsongen som världsmästare. Två gånger har föraren hetat Michael Schumacher.

I går vann han sin 73:e seger, före stallkompisen Rubens Barrichello och BARs Jenson Button, som tog en plats på prispallen för andra loppet i rad.

- Jag trodde aldrig att det skulle bli så enkelt. Killarna skötte sig perfekt, allt stämde, alla bitar föll på plats. Utan att verka arrogant så vill jag säga att vi gjorde ett fantomlopp, säger Ferraris tekniske chef Ross Brawn till sport1.

Två dubbelsegrar

Ferrari presenterade den nya bilen F 2004 sent jämfört med konkurrenternas, men den har blivit en fullträff. Stallet har redan två dubbelsegrar, det leder märkes-VM och de båda förarna är i toppen av VM-tabellen.

- För tillfället är håller jag konstant en bra och jämn nivå, i fjol var skillnaderna mellan mina insatser större. Mycket hänger på bilen och samarbetet med mina ingenjörer har en enorm betydelse, säger Michael Schumacher till f1-total.

- Vi fungerar allt bättre tillsammans och jag känner mig mer avslappnad, men om det gör mig snabbare eller inte, det vet jag inte. Det är helt enkelt lättare för mig att arbeta med bilen och få ut maximalt av den.

Nu väntar nästan två veckors vila innan det är dags för cirkusen att starta i Europa. Då avgörs tävlingen på Imola - Ferraris hemmabana.

Det är dags för formel Schumacher att komma hem.

Fyra förare har inlett säsongen med tre segrar - Schumi har gjort det två gånger

År, Segrare i de tre första loppen, Världsmästare

Anna Carlsson

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN