Tittarna blåsta på kvaldramat i OS

Foto: DPLAY
SPORTBLADET

Sprintkval med mängder av svenskar.

Då snuvades många tittare på tv-bilderna.

”Kul att Dplay totalt gått på semester”, skriver en av Sportbladets läsare.

Tittare som följer OS-sändningarna via Dplay upplevde problem under sprintkvalet. Flera läsare hörde av sig till Sportbladet.

”Kul att Dplay totalt gått på semester”, skrev en läsare.

”Vad händer med Dplay.... skit!”, fyllde en annan på med.

Panas: ”Det stämmer”

Dan Panas, kommunikationschef på Discovery, bekräftade problemet med Dplay.

– Det stämmer att Dplay har problem just nu på grund av ett fel hos en underleverantör som jobbar för fullt för att lösa problemet. Samtidigt så fungerar vår primära streamingplattform för OS, Eurosport Player, alldeles utmärkt.

”Jobbar på en lösning”

När kan problemet vara löst?

– Som jag sa: underleverantören till Dplay upplever problem just nu. De jobbar för fullt på en lösning och vi bistår så mycket vi kan.

Känns det tråkigt med tekniska problem när så många svenskar tävlar?

– Då är det bra att känna till att vår primära plattform för OS-streaming, Eurosport Player, fungerar helt normalt. Den linjära feeden är dessutom helt prickfri.

Problemen är lösta

10.37 var problemen löst, berättar Dan Panas för Sportbladet, och alla användare av Dplay ska kunna använda tjänsten smärtfritt.

– Problemet var avhjälpt 10.37. Vår underleverantör till Dplay hade problem, de arbetade intensivt och vi bistod så mycket vi kunde och det känns bra att strömmen snabbt kom tillbaka igen. Samtidigt har alla vår andra streaming fungerat helt normalt, inklusive vår primära plattform för streaming av OS: Eurosport Player, säger Panas.

OS-höjdare – 13 februari 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM