Tränarduon tar time out – turbulens i Gripen

SPORTBLADET

Situationen ohållbar efter spelarmöte

När Gripen föll med 2–4 mot Västerås stod inte ordinarie tränarduon Conny Heinulf/Anders Nyqvist i hemmabåset på Slättbergsbanan.

Ett spelarmöte i lördags gjorde situationen ohållbar – nu har Heinulf och Nyqvist tagit timeout.

– Vi hade ett möte i lördags där det framkom bristande förtroende för tränarna. Då valde de att ta timeout. Vad som händer nu är en fråga för styrelsen, säger lagkaptenen Daniel Larsson, 31.

Precis som mot Villa Lidköping i onsdags kombinerade Västerås en tät defensiv med ett effektivt anfallsspel. 4–2-segern var rättvis. Men nytända VSK får ursäkta, snacket på Slättbergsbanan handlade mest om Gripens tränarturbulens.

Mot VSK coachades laget av tidigare A-lagstränaren Ken Boman och styrelseledamoten Joakim Jensen.

– Det har varit en turbulent helg med många diskussioner. Uppladdningen för matchen var ganska annorlunda, säger Daniel Larsson som poängterar vikten av att hitta stabilitet i och runt laget inför starten av superallsvenskan den 12 januari.

– Jag vill inte gå in på detaljerna bakom det som hänt, men jag anser att det är viktigt att man löser de problem man har. Den här diskussionen skulle vi egentligen ha tagit redan för en månad sedan. Det vi har jobbat på hela säsongen är att vi ska vara så väl förberedda som möjligt när serierna delar på sig.

Under de närmsta dagarna kommer troligen Ken Boman att ansvara för Gripens träningar. Om Heinulf eller Nyqvist kommer tillbaka är oklart.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy