Miinala fortfarande borta - missar VM?

SPORTBLADET

”Jag tror inte att han kan följa med”

Finlands förbundskapten Sören Persson har lämnat en plats öppen i sin VM-trupp. Kampen om den står mellan Kalixspelarna Mikko Aarni och Marko Miinala. Den kampen ser ut att bli odramatisk. Marko Miinala har fortfarande problem med sin magmuskelskada och kunde inte spela när norrbottningarna besegrade Motala med 5-3 på Kalix IP.

Den defensiva mittfältaren Marko Miinala, 32, är en nyckelspelare i Kalix lagbygge. Nu kan han inte vara med på isen.

– Marko har inte kunnat vara med och träna den senaste tiden. Jag tror inte att han kan följa med till VM, säger lagkamraten Andreas Eriksson.

Trots Miinalas frånvaro lyckades Kalix vinna mot Motala. Motala hängde med bra fram till 3-2. Eriksson satte 4-2, men Patrik Spångberg reducerade två minuter senare och Motala var inte långt ifrån att få in en kvitteringsboll.

- När vi hade ledningen med 4-3 fick de en massa hörnor. Det blev lite dallrigt men till slut lyckades vi få in 5-3, säger Eriksson.

Anders Englund gjorde målet som avgjorde matchen och förde upp Kalix till tredjeplatsen i den Superallsvenska tabellen.

- Det här var en viktig och väldigt skön seger. Precis som tidigare släpper vi in väldigt onödiga mål. Flera gånger har vi förlorat på grund av det men nu höll vi ifrån. Målet är att nå åttondelsfinal och då måste vi börja plocka poäng, säger Andreas Eriksson.

Fakta:

Kalix-Motala 5-3 (1-1)

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy