Nya VM-poäng för Ericsson i Belgiens GP

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Marcus Ericsson kör för sin framtid i F1.

Och tog VM-poäng i Belgien.

– Det var ett bra race, säger svensken.

Han har inget F1-kontrakt för 2019 och varje lopp kommer att vara mycket viktigt för svensken. Varje VM-poäng räknas och när svensken körde in som tia i Belgien GP tog han ytterligare en VM-poäng.

– Allt som allt var det ett positivt race. En bra start, stötte inte på några problem och tog ett par bra beslut. Jag hade ett par spännande fajter under loppet och bilen kändes bra. Det var skönt att ta poäng, säger Marcus Ericsson.
– Detta ger en positiv känsla inför nästa lopp.

Insåg att det skulle smälla

Belgiens GP i F1 inleddes med en rejäl kollision i starten när Nico Hülkenberg, Renault, körde på Fernando Alonso, McLaren. Spanjoren flög över och snuddade vid Charles Leclerc, Sauber och samtliga tre bilar tvingades bryta loppet.
– Jag såg i ögonvrån hur det kom något orange flygande, någonting som absolut inte skulle vara där. Jag insåg att det skulle smälla och det var skönt att jag låg i innerspår och kom ur situationen, säger Ericsson till Sportbladet.

– Jag gjorde en bra start och låg på insidan. Planen var att hålla insidan, även om det kan vara svårt eftersom man inte riktigt vet vad de andra gör.

Nico Hülkenberg straffades i efterhand för startkollisionen och flyttas tillbaka tio platser i kvalet till Italiens GP nästa vecka.

Vettel vann - nu väntar hemmaplan

Sebastian Vettel vann Belgien GP i F1 och tog in sju poäng på Lewis Hamilton i kampen om VM. Nästa deltävling avgörs i Italien redan nästa vecka och då väntar ytterligare en bana där motorn kommer att vara avgörande.

– Jag ser verkligen fram emot det, säger Marcus Ericsson.
– Jag har höga förväntningar på vår bil där. Det är ett viktigt lopp för både mig och stallet.

Marcus Ericsson har nu tagit sex VM-poäng och ligger på plats 17 i mästerskapet. Hans teamkollega Charles Leclerc bröt dagens lopp på Spa-Francorchamps, men har 13 poäng sedan tidigare och ligger på plats 15.

Så avgörs VM i Formel 1 - alla datum och lopp i F1 2018

Foto: TT / GETTY IMAGES
Nya VM-poäng för Ericsson i Belgien GP i F1
Lista: Sju snabbaste banorna i formel 1 00:51

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM