”Gått runt och varit nojig hela veckan...”

Jesper Nelin om rädslan för att bli sjuk

SPORTBLADET

PYEONGCHANG. Elisabeth Högberg isolerades häromdagen och Sebastian Samuelsson tvingades avstå mixedstafetten på grund av en förkylning.

Nu sprids oro i truppen.

– Man går runt och är nojig, säger Jesper Nelin.

Timmen före start kom chockbeskedet att Sebastian ”Silver-Sebbe” Samuelsson hade kastat in handduken inför tisdagens mixedstafett.

Anledningen var att han hade börjat känna sig förkyld.

– Det är som en början på en förkylning. Hade det varit herrstafetten (sista OS-distansen) hade han kört. Som det ser ut nu så kan han träna redan i morgon, säger skidskyttelandslagets läkare Lykke Tamm.

”Bettan” isolerad

Hon kunde således ge förhållandevis positiva besked om Samuelsson, men en viss oro har ändå börjat sprida sig bland åkarna. Häromdagen drabbades även Elisabeth ”Bettan” Högberg av sjukdomskänningar varpå hon hölls isolerad.

Jesper Nelin – som körde den tredje sträckan i tisdagens mixedstafett där Sverige till slut kom elva – erkänner utan omsvep att han är lite orolig.

– Jag har gått runt och varit nojig hela veckan. Det här (OS) är ändå det stora målet på året. Därför är man smånojig hela tiden. Men det ”Sebbe” har nu är så pass litet så vi hoppas han är frisk i morgon, säger Nelin.

”Är torr luft”

Det är inget som går i truppen?

– Nä, det är väldigt små förkylningar bara, om ens det. Men som sagt, jag har varit nojig hela veckan. Det är torr luft här och man får alltid lite småkänningar. Men jag kör med luftfuktare och luftrenare och allt möjligt för att hålla det borta, säger Jesper Nelin.


LÄS MER: OS TV-tider onsdag 21 februari
LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren


Tre OS-fakta om skidskytte 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM