Pole position

avAnna Andersson

Publicerad:

1) Sebastien Loeb

Han stannar hos Citroën i två år till. Nu kör VM-ledaren Tysklands rally och där är mästarnas mästare obesegrad sedan 2002. Frågan är om någon kan hota honom i helgen - och under hela säsongen.

2) Felix Rosenqvist

En svensk formelförare med stora framgångar. Det är vi inte bortskämda med. Han vann prestigefyllda F3 Masters förra helgen - och nio av tävlingens tidigare vinnare har nått F1.

3) Andreas Jonsson

Så snöpligt. Den svenske speedwayföraren var så nära att vinna VM-deltävlingen på hemmaplan, men Jaroslaw Hampel vann med en meter. Svensken är sjua i mästerskapet, men han har bara fyra poäng upp till prispallen.

4)  Ken Block

Den amerikanske WRC-föraren är tillbaka på internet. Med sin Gymkhana FOUR, där han kör en svenskbyggd Ford Fiesta och gör galna grejer på Universal Studios. Själv säger han att det är den galnaste filmen hittills och de andra tre har haft över 110 miljoner tittare på nätet.

5) Casey Stoner

Vann i Tjeckien igen och drygade ut ledningen i MotoGP. Nu har han och de andra förarna testat 1000 cc som de ska tävla med nästa år och då kommer det att gå undan. Stoner förväntar sig 350 km/tim.

6) Janne Flash Nilsson

Är tillsammans med TTA en av veckans snackisar. De ska ska lyfta svensk racing med nya Swedish Racing League. Mästerskapet ska inkludera så väl huvudklassen TTA ,  de nya hybridbilarna, och Sweidsh GT med sportbilar som Audi R8 och Ferrari 458. Serien startar 2012 och ska bland annat köra på klassiska Anderstorp.

7) Adrian Newey

Red Bulls designer har gjort årets mest tillförlitliga bil. Red Bull har ännu inte brutit ett F1-lopp och båda bilarna har tagit poäng vid varje lopp. Lyckas de båda förarna ta sig i mål vid varje race under resten av säsongen är det nytt rekord - inget stall i F1-historien har klarat en säsong utan att bryta ett enda lopp.

8) Michael Schumacher

Nästa vecka kör F1 på Spa, i Belgien. Då är det 20 år sedan tysken debuterade på den banan. Han har också klargjort att han ska köra även 2012, oavsett hur det går i höst.

9) Dan Wheldon

Han testade den nya IndyCarbilen för första gången förra veckan. Den har tävlingspremiär St Petersburg, USA, 23-25 mars 2012.

10) Maria de Villota

Bernie Ecclestone ger inte upp, han vill ha en tjej i F1 och han lät den 31-åriga spanjorskan som annars kör superleague testa i Frankrike. Dottern till den förre F1-föraren Emilio de Villota körde en Renault R29 och det gjordes innan F1-fabrikerna stängdes för semestern. Bernie Ecclestone fanns på plats.

Motorstopp: Jorge Lorenzo

Han förlorade 12 poäng på VM-ledaren Casey Stoner när MotoGP körde i Tjeckien. Nu medger Yamaha att missen berodde på att de valde fel däck, samtliga förare utom Lorenzo och Alvaro Bautista valde de hårda framdäcken. Lorenzo var bara fyra i mål och Bautista bröt. Lorenzo har nu 32 poäng upp till Stoner när sju lopp återstår.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM