Ingenting kan stoppa Sebastian Vettel

Foto: I topp. Igen.
SPORTBLADET

1) Sebastian Vettel

Vad kan stoppa honom?

Ingenting. Han har inte vari sämre än fyra i år och allt han behöver göra i Japan är att ta bilen i mål på en poängplats. Då är han tidernas yngsta dubbla världsmästare i F1.

2) Greg Hancock

Årets speedwayförare 2011. Han vann VM-titeln och han förde piraterna till SM-guldet. Han är 41 år gammal, omtyckt, lojal mot sitt lag och framförallt förbannat skicklig på att köra hoj.

3) Mattias Ekström

Svensken har verkligen hittat formen, tre segrar och en andraplats på fyra race i DTM. Men segern hjälpte inte honom så mycket, Audikollegan Martin Tomczyk som kör en av fjolårets bilar vann titeln. En tävling återstår av säsongen och svensken har chansen på andraplatsen.

4) Sebastien Ogier

Tre poäng, mer skiljer inte honom från VM-ledaren Sebastien Loeb, och tvåan Mikko Hirvonen inför de två avslutande tävlingarna i WRC. Efter Ogiers seger i Frankrike är rally-VM en riktig thriller - säsongens mest spännande mästerskap.

5) Joakim Ljunggren

Säkrade sitt VM-brons i enduro där han var fyra under de båda avslutande tävlingarna. Nu väntar inomhus-VM och en ny jakt på medaljer.

6) Kimi Räikkönen

Ryktet om hans comeback fortsätter. Nu sägs det att han är nyckeln för att Williams ska kunna få till ett avtal med en stor investerare från Qatar.

7) Andrea Dovizioso

Är trea i VM och den hetaste föraren på marknaden just nu. 25-åringen kör MotoGP nästa säsong, frågan är bara om han stannar hos Honda som han varit trogen under sin VM-karriär eller om han byter till Yamaha.

8) Patrik Sandell

Både han och PG Andersson finns med när IRC kör rally i Skottland i helgen. Det är grus som gäller i årets näst sista IRC-rally och det delas ut fler poäng än vanligt. Den här gången är det 1,5 gånger den vanliga poängsumman och vid avslutningen på Cypern är det dubbla poäng.

9) Jenson Button

McLaren meddelar att de är överens med F1-mästaren från 2009 om ett kontrakt över flera år, med start 2012. Det snackas om att kontraktet är värt över 100 miljoner dollar och att det sträcker sig över fem år.

10) Valentino Rossi

Den italienska MotoGp-stjärnan missade veckans test i Jerez. Han drabbats av en fraktur i handen när han kraschade i Japans GP, men enligt Ducati ska han kunna köra i Australien nästa vecka.

Motorstopp

Hector Barbera

MotoGP-föraren skadades sig i samband med kraschen i Motegi förra helgen. Han bröt nyckelbenet, fick flera rejäla blåmärken och en hjärnskakning. Nu har han fått lämna sjukhuset i Japan och han har flugits till Spanien där han opererats.

ARTIKELN HANDLAR OM