Vettel dominerade första testerna

Foto: Getty
Vettel visar form.
SPORTBLADET

F1-säsongen började där den slutade.

Med Sebastian Vettel i topp.

Under den första dagen i spanska Valencia var elva av tolv F1-team på banan. Team Lotus kommer i dag, och det var Red Bull som var snabbast.

- Det var första dagen och man ska inte läsa in allt för mycket i det resultatet, men vi körde många varv. 93 stycken och så vitt jag vet har vi aldrig lyckats med det tidigare, säger Sebastian Vettel.

Alsonso snabb

Världsmästaren tycks vara den förare som hittat rätt direkt. Han var tillsammans med Force Indias tredjeförare Nico Hülkenberg ende förare under 1,14, men notera att Vettel körde med 2011-års bil medan Hülkenberg körde en bil från 2010.

Fernando Alonso, Ferrari, var näst snabbast av de nya bilarna.

- Allt som räknas är ju resultaten och vi jobbar hårt för att uppnå dem, säger Vettel i en kommentar i samband med testerna.

- Jag ser fram emot det som jag har framför mig nu, men sätter ingen press på mig. Saker och ting kommer som de kommer och jag vill helst inte vara tvåa eller sämre i mål - och det väl folk numera.

Fortsätter idag

Vettel var mycket nöjd med att teamet hann köra så många varv, det var bara Ferrari som var värre:

- Det är bara tio veckor sedan finalen kördes i Abu Dhabi och att hinna bygga en bil, få den till banan och dessutom hinna köra så många varv - det är ett bra tecken. Men det vore fel att dra några slutsatser redan nu.

Mercedes hade en tung dag, Nico Rosberg hann bara med nio varv under förmiddagen eftersom bilen sedan blev stående med hydraulikproblem. Till eftermiddagen fick sedan Michael Schumacher sätta sig i bilen och han var ett par sekunder snabbare än sin teamkollega.

Testerna fortsätter i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1