”För mig var det ett totalt mörker”

avAnna Andersson

Publicerad:

Ericsson missade i kval

Foto: Viasat Motor
Marcus Ericsson

Marcus Ericsson var 18:e på kvalet.

Nu tänker han göra som Mark Webber - och ta sig upp på prispallen.

- Tja kan han så..., säger Marcus.

GP2-säsongen inleddes inte alls som Marcus Ericsson hade hoppats på. Han var bara 18:e man på kvalet, samtidigt som hans teamkollega hos iSport, Sam Bird var tvåa.

- Det var ett riktigt pisspass, jag är så trött på att hitta bortförklaringar på varför det inte fungerar i kvalet och på att säga att det var otur, säger han uppgivet.

- Men det var skit, jag fick bara ett enda varv där det inte var trafik eller gulflagg och det var mitt första varv och det säger mycket om passet. Det snabbaste varet ska ju vara det sista och inte det första.

Det var ett kval fyllt av röda och gula flaggor och Michail Aleshin, Carlin, kraschade så illa att han skadade sina händer och missar loppet.

- För mig var det ett totalt mörker, jag har analyserat det och ser att jag har snabba tider, men de är inte på samma varv utan jag blir hela tiden avbruten, säger han.

- Det kändes som om mitt sista varv var rätt symptomatiskt, när jag kom in i kurva åtta snurrade bilen framför och det blev gulflagg som jag fick bromsa in, men när jag var ute ur kurvan och nästa förare kom då var det fritt att köra igen.

Så 18:e plats, Mark Webber körde upp sig till en tredjeplats i från den startpositionen under F1-loppet i Kina senast. Får vi se en repris?

- Det vore häftigt. Jag vet att jag har en snabb bil och att jag är bra på att spara däcken så målsättningen är helt klart en plats bland de åtta främsta.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2