Lindsey Vonn ger inte upp karriären

avMalin Wahlberg

Foto: Giovanni Auletta / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Lindsey Vonn fruktade att karriären var över efter comebacken i Cortina. 

Men alpinstjärnan tänker inte ge upp. 

”Om det finns en chans tänker jag ta den”, skriver hon på Instagram. 

Lindsey Vonn har haft stora skadebekymmer de senaste åren och gjorde säsongspremiär i fredags efter ännu en knäskada. Men helgen i Cortina blev inte vad stjärnan hoppats och efter att Vonn kört ur i söndagens Super G fruktade hon att karriären var över. 

– Det är bara så här mycket min kropp klarar av, sa hon i tårar efter tävlingen och fortsatte: 

– Jag kan helt enkelt inte åka skidor på det sätt jag vill och som jag vet att jag kan. Jag vet verkligen inte hur jag ska tänka nu.

”Hoppfull”

Men än är det inte över. Vonn skriver nu själv på Instagram att anledningen till att hon hade så ont var en ny skada som sannolikt uppkom under fredagens träningsåk. 

”Nu när vi vet problemet är nästa problem att fixa det. Än så länge har vi inte hittat än lösning och därför kommer jag inte att kunna köra morgondagens störtloppsträning. Men eftersom det är en ny skada är jag fortfarande hoppfull att vi kan fixa det”, skriver Vonn och fortsätter: 

”Jag tar saker dag för dag och vi får se vad som händer. Jag vill att jag kanske inte kommer att få det slutet på min karriär som jag hoppats, men om det finns en chans tänker jag ta den”.

Stjärnan har dock inte lång tid på sig att komma tillbaka för om mindre än två veckor inleds VM i Åre.

ARTIKELN HANDLAR OM