Sven Thorgren bäst av alla i X-games-kvalet

Av: 

TT

Sven Thorgren vann big air-kvalet i X-games
Sven Thorgren vann big air-kvalet i X-games

Sven Thorgren hade en trasslig väg till X-games i Aspen i Colorado, USA. Men väl där visade snowboardstjärnan klass. Svensken är klar för final i big air efter en vinst i kvalet.

– Det var kul alltså, riktigt bra. Det är i finalen jag vill langa dom lite svårare tricken, säger 24-åringen till Radiosporten.

Thorgren föll förra veckan under en träning och fick en lättare hjärnskakning. Han stoppades från tävlingar den gångna helgen men verkade alltså helt återställd nu. Finalen avgörs natten till lördag, svensk tid.

– Det är riktigt svårt att ta medalj. Med de planerna jag har tror jag att det kan räcka till en medalj. Sedan om det räcker till en förstaplats vet jag inte. Men det räckte till en förstaplats i kvalet i alla fall, säger han.

Thorgren är den ende svenske snowboardåkaren som är inbjuden till tävlingen i Aspen där han som bäst har en tredjeplats i slopestyle 2015. Efter skidornas slopestylekval står det klart att det blir två svenskar i finalen. Förutom Henrik Harlaut, som var kvalificerad som regerande mästare, levererade Jesper Tjäder ett första åk som gav en fjärdeplats. Däremot lyckades inte Oscar Wester ta sig till finalen efter två misslyckade åk.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN