Superstjärnan sågar Sarahs drömlopp

SPORTBLADET

Amerikanska superstjärnan Dara Torres i oväntat utspel

Foto: Getty Images, Bildbyrån

Högteknologiska simdräkter fäller världsrekord efter världsrekord. Nu sågar amerikanska superstjärnan Dara Torres Sarah Sjöströms och de andra simmarnas kanontider.

– Även om det var jag som satte ett världsrekord så skulle jag inte hoppa runt av glädje eftersom jag skulle veta att det var tack vare dräkten, säger Dara Torres, 42, enligt AP.

Sim-VM i Rom inleddes på söndagen. Och flera världsrekord sattes redan första dagen. En stor anledning är de nya högteknologiska simdräkterna. Ett av rekorden som sattes var 15-åriga Sarah Sjöströms 56,44 på 100 meter fjäril.

”Jag skulle veta att det var tack vare dräkten”

En av simvärldens största stjärnor, amerikanskan Dara Torres, förstår inte hur man kan glädjas åt snabba tider satta med de nya dräkterna.

– Även om det var jag som satte ett världsrekord så skulle jag inte hoppa runt av glädje eftersom jag skulle veta att det var tack vare dräkten, säger Torres.

Dräkterna ska göras om – till Phelps glädje

Från och med 2010 förbjuds dessa högteknologiska dräkter, som är extremt tunna och tighta och består av icke-textila material. Internationella Simförbundet, Fina, har tagit beslutet att dräkterna ska göras om till nästa år.

– En simdräkt är bara en simdräkt. Ska du vara med och tävla på hög nivå är det den träning du lägger ner som är avgörande, har storstjärnan Michael Phelps tidigare sagt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning