Beskedet dröjer

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Brawn: "Jag hoppas att förnuftet segrar"

Foto: AP
Förhandlingarna om de omtalade diffusorerna inleddes i Paris i dag.

I dag skulle F1-sportens närmsta framtid avgöras.

Men något besked blir det inte förrän onsdag eftermiddag.

Bråket gäller självklart de omdiskuterade diffusorerna och i dag tisdag inleddes förhandlingarna i Paris. Ferrari, Red Bull och Renault anser att de diffusorer som Toyota, Brawn och Williams använder sig av är olagliga. McLaren-Mercedes är också på plats, men som åhörare.

– Man kan aldrig vara 100 procent säker, men jag hoppas att förnuftet segrar och beslutet blir att de är legala, säger Ross Brawn, teamchef för Brawn GP, det team som vunnit de två inledande loppen.

Varit med förr

Ferraris advokat Nigel Tozzi, som var med redan i samband med spionaffären mellan Ferrari och McLaren 2007, däremot kritiserade Brawn.

– Den här processen har vi enbart för att Brawn, Toyota och Williams inte håller sig till reglerna, säger advokaten enligt motorsporttotal och vidare kallade han Ross Brawn för arrogant och menade att FIA inte förstår vad det handlar om och att man ”måste skydda FIA från sig själva”.

Dessutom kritiserades FIA för att man tvingar stallen lägga ner mer pengar på utveckling i tider när man bör spara och Renault menade att de haft en liknande lösning, men fått avslag på den.

– Det är inte så att vi missade tåget på det sätt som Brawn påstår utan vi valde att inte använda oss av vår lösning eftersom FIA sade att den var regelvidrig, säger Renaults advokat Andrew Ford.

Ett beslut i frågan väntas komma under onsdag eftermiddag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1