Framgångsmodellen

SPORTBLADET

Succé – då tackar Roddick sin fru

Andy Roddicks fru Brooklyn Decker under gårdagens semifinal i Wimbledon. Foto: AFP

WIMBLEDON. Efter ett år av tvivel är Andy Roddick klar för final i Wimbledon.

Framgångsmodellen?

Brooklyn Decker är hennes namn.

– Allt blir bättre när man är lycklig utanför tennisbanan, säger den nygifte amerikanen.

Över 60 miljoner britter höll tummarna för att Andy Murray skulle bli den förste hemmaspelaren sedan Henry ”Bunny” Austin 1938 att ta sig till final i The Championships.

Då klev Andy Roddick ut på centrecourten för att krossa både drömmar och en 22-årig skotte.

– Att slå en spelare av den kalibern i den här atmosfären... Det här är en av mina bästa matcher någonsin, säger Roddick, som vann med 6–4, 4–6, 7–6 (9–7), 7–6 (7–5).

Gått ned sex kilo

På läktaren satt amerikanens coach Larry Stefanki och hustrun Brooklyn Decker, som båda har en stor del i den nye Roddick.

Han har gått ned sex kilo utan att förlora i styrka och är väldigt harmoniskt på och utanför tennisbanan.

I morgon spelar han sin första Grand Slam-final sedan US Open 2006. Precis som 2004 och 2005 ska den förra världsettan utmana Roger Federer om Wimbledon-titeln.

– Jag visste inte om jag skulle få spela någon mer final här. Jag är verkligen tacksam över att ha fått möjligheten, säger Roddick.

Fick stöd

Förra året blev han utslagen i den andra omgången, av serben Janko Tipsarevic. Förlusten fick 26-åringen att fundera över framtiden.

– Det tog några veckor att komma över det. ”Brook” och jag pratade mycket då, säger Roddick.

Det var hon som övertygade honom om att han kunde ta sig tillbaka till den absoluta världstoppen, förutsatt att han gav sig själv rätt förutsättningar.

”Ingen tillfällighet”

Roddick – som 2006 såg Brooklyn Decker i Sports Illustrateds baddräktsnummer och bad sin agent arrangera en dejt med modellen – ifrågasatte inte det utan anställde Stefanki och bestämde sig för att satsa allt.

– Jag har verkligen jobbat hårt med kosthållning, sömn, ja, precis allt. Det är ingen tillfällighet att jag är tillbaka i Wimbledonfinalen. Det har varit en lång process, säger Andy Roddick.

Precis som han hyllade sin nye tränare efter matchen hyllade han Brooklyn Decker, som blev hans fru i april.

– Hon har haft en väldigt lugnande påverkan. Jag kan anförtro mig åt henne. Det har verkligen varit bra - och hon får onekligen spelarboxen att se bättre ut, säger Andy Roddick.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis