”Att han inte vunnit håller honom vaken”

avJohan Linderstam

Publicerad:
Uppdaterad:

”Flash” vill få Polestar ur balans: Inte stabilt i teamet

Robert Dahlgren i täten under premiärens första lopp.

Robert Dahlgren har farten – men frågan är om Polestar har vinnarkänslan?

"Flash" riktar en hård och välriktad känga mot konkurrenten.

– Om Dahlgren gör bort sig är det för att det inte är stabilt i teamet, säger Nilsson.

Robert Dahlgren har vunnit nästan allt han ställt upp, men han saknar en titel.

STCC.

Den är det tänkt att han ska ta i år och Polestar, som inte heller vunnit mästerskapet, har lagt mer pengar än någonsin på att utveckla bilen inför den här säsongen.

Det gör pressen på Dahlgren stor, och han medger att han känner av den.

– Jag vet att teamet inte accepterar något annat än en titel i år och jag vet att de andra förarna framställer mig som den stora favoriten. Vi har förutsättningarna och jag tänker göra allt för att lyckas, säger han till stcc.se.

Bara två av arton lopp körda

Och konkurrenterna, som såg Dahlgren krossa allt och alla i träningen, kvalet och det första racet, gör sitt bästa för att öka tyngden på 29-åringens axlar.

Trots att det bara körts två av arton lopp målas fan upp på väggen, och anledningen till det är den exploderade luftdomkraften inför det första loppet och den havererade motorn i racet efter.

– Fortsätter det så här så blir det panik. Då kan han inte köra safe och får ladda i varje race och då kommer också misstagen, säger den regerande mästaren Richard Göransson.

”Har allt att bevisa”

Jan ”Flash” Nilsson fortsätter i samma spår.

– Polestar, med Christian Dahl i spetsen, har allt att bevisa. Dahlgren är inte den svaga länken, om han gör bort sig är det för att det inte är stabilt i teamet. Dahl har stor prestige och han har fortfarande inte vunnit, det håller honom vaken. Det är just det som gör att teamet kommer att förlora.

Men Polestars teamchef känner lugnet.

– Jag tänker inte ens bemöda mig med att bemöta den typen av spekulationer. Att de andra teamen målar upp oss som favoriter efter att ha vi kommit femma förra året måste ju innebära att de tycker att vi har gjort hemläxan i vinter, så summerat får väl den där typen av utspel ses som positiva, säger Dahl.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC