”Är i sjunde himlen”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Överlycklig Fisichella klar för Ferrari

Byter stall Giancarlo Fisichella lämnar Force India och kör för Ferrari resten av säsongen. FOTO: AP

Giancarlo Fisichella är klar för Ferrari.

Han kör de fem lopp som återstår av säsongen - sedan lägger han av och blir testförare.

– Jag är i sjunde himlen, säger italienaren.

Det har varit en omtumlande vecka för den 36-årige italienaren, i lördags tog han pole position för Force India och i söndags var han tvåa på Spa, ett historiskt resultat för teamet.

Sedan kontaktade Ferrari honom och bad honom ersätta Luca Badoer som varit allt annat än lyckad under sina två inhopp för Felipe Massa.

– Jag kan inte fatta att det jag drömt om i hela mitt liv äntligen gått i uppfyllelse, säger Giancarlo Fisichella enligt motorsporttotal.

– Jag är väldigt tacksam över att jag får den här möjligheten av Vijay Mallya.

Blir testförare

Giancarlo Fisichella ska köra säsongens avslutande fem lopp för Ferrari och nästa år ska han arbeta som testförare för teamet.

– Vi bestämde os för Giancarlo eftersom vi är övertygade om att han kan hjälpa oss att ta poäng under avslutningen av årets säsong, säger Ferraris teamchef Stefano Domenicali.

– Dessutom har han en enorm erfarenhet av F1 och eftersom han ska köra för teamet så vill vi även fortsätta vårt samarbete. Han kommer att vara vår tredjeförare nästa säsong.

Ingen ersättare klar

Detta är första gången sedan 1992 som en italienare kör för Ferrari på Monza, men senast en italienare vann för Ferrari på Monza var 1966, han hette Ludovico Scarfiotti.

– Vi är enormt stolta över att kunna ha en italienare i bilen under vårt hemmalopp, fortsätter Stefano Domenicali.

Vem som ska ersätta Giancarlo Fisichella hos Force India är inte klart, men det troliga är att det blir deras tredjeförare Vitantonio Liuzzi. Även han är italienare och han har tidigare kört F1 för Toro Rosso.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1