"Ferrari trodde inte sina ögon"

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Förlorade målet mot FIA i fransk domstol

Max Mosley.
Foto: LUKE MACGREGOR
Max Mosley.

FIA står som segrare.

Ferrari förlorade målet i domstolen.

I tisdags inleddes domstolsförhandlingarna. Ferrari drog FIA inför en fransk domstol och hävdade att de hade vetorätt när det gäller regeländringar inom F1 och de motsätter sig den övre budgetgränsen på 465 miljoner kronor till 2010.

Men i dag kom beskedet.

Domstolen går på FIAs linje.

Sportens intressen först

– Ingen deltagare ska sätta sina egna intressen framför sporten, säger FIAs president Max Mosley till motorsportmagazin.

– FIA; teamen och våra PR-partners kommer att arbeta vidare tillsammans för att säkerställa att det blir ett bra mästerskap 2010.

Förra veckan hotade Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull och BMW med att hoppa av F1 om FIA genomför sin planerade regeländring och till Monacos GP i helgen kommer teamen att träffas igen. Som läget är nu har både Max Mosley och Bernie Ecclestone sagt att det blir ett F1 med ett reglemente, men med en budgetgräns. Nu är det upp till Ferrari att bestämma sig för om de sätter hotet i verket. Fram till den 29 maj ska de team som vill köra F1 2010 anmäla sig hos FIA.

Men Ferrari är tveksamma, framförallt sedan man sett listan på de nya teamen som är intresserade av en plats i den allra högsta serien:

”Ferrari trodde inte sina ögon”

Wirth Research, Lola, USF1, Epsilon Euskadi, RML, Formtech, Campos och iSport.

– De som arbetar hos Ferrari trodde inte sina ögon när de såg listan på de team som har för avsikt att köra F1 nästa år, står det i ett uttalande på Ferraris hemsida.

– Kan ett världsmästerskap med de här teamen ha samma värde som ett VM med Ferrari och de andra stora biltillverkarna? Vore det inte bättre att döpa om Formel 1 till Formel GP3?

Några ytterligare kommentarer på domen har Ferrari ännu inte lämnat.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN