Poker

Kommentarer från mångmiljonvinnarna

SPORTBLADET

Sverige hade fina framgångar under EPT i Köpenhamn.

Två svenska spelare vann tillsammans över sju miljoner kronor.

Stockholmaren Peter Hedlund och Malmöbon Petter Petersson lämnade i natt Köpenhamn med 5,5 respektive 2 miljoner kronor.

Februari 22, 2009 – 19-årige Jens Kyllönen vann igår kväll 2009 års upplaga av PokerStars.com European Poker Tour Copenhagen Open. Turneringen som arrangerades för femte året i rad bjöd på exceptionellt goda insatser från flera nordiska spelare. På gårdagens finalbord var hela sju av åtta spelare från Norden och av dessa var två spelare från Sverige. Malmöbon Petter Petersson var först av svenskarna att lämna finalbordet på en femteplats vilket gav honom en prischeck på 2 miljoner kronor. Stockholmaren Peter Hedlund var nära att nå hela vägen fram till förstapriset på hela 10 miljoner kronor men fick se sig besegrad av den unga finländska spelaren Jens Kyllönen. Hedlunds andraplats gav honom 5,5 miljoner kronor och i efterhand berättar Hedlund att han är mycket nöjd över sin andraplats.

– Jag är jättenöjd med mitt spel i den här turneringen men råkade göra några missberäkningar när det bara var jag och Kyllönen kvar. Jag är trots det väldigt nöjd med min andraplats, han är en väldigt duktig spelare och gick in i slutskedet med fler marker än mig så jag kan inte känna mig besviken, sade Peter Hedlund

Vinnaren, Jens Kyllönen, var en av totalt 276 spelare från Norden som i tisdags inledde kampen om Nordens hittills högsta förstapris. De totalt 462 startande representerade 30 länder världen över och det var den absoluta toppeliten i poker som Kyllönen lyckades lägga bakom sig då han tog hem sin första seger i en internationell pokerturnering. Efter segern var Kyllönen både stolt och något uttömd av den omvälvande upplevelsen.

– Jag gillar verkligen atmosfären som omgärdar de här tävlingarna och jag planerar att spela de återstående turneringarna på European Poker Tour det här året. Jag är otroligt nöjd över mitt spel men jag måste säga att jag inte riktigt kan ta till mig vinsten ännu. Men jag känner mig verkligen jättenöjd, sa en glad Jens Kyllönen efter segern

Minimedia

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker