Nadja Casadei vann kampen mot cancern

En drygt fem månader lång kamp är över.

Nu är Nadja Casadei, 30, friskförklarad från cancern.

– Så skönt! I samma stund som läkaren sa det så kände jag mig friskare än någonsin, säger mångkamperskan till Sportbladet.

Det var i mitten av oktober 2013 som landslagsmångkamparen Nadja Casadei fick chockbeskedet. Smärtan i magen var inte bara ett resultat av magsåret hon brottats med, hon hade cancer i lymfkörtlarna.

Men efter månader av kamp så kom till slut glädjebeskedet. Igår, mitt under en träning, blev hon friskförklarad av sin läkare:

–  I samma stund som hon sa att det var borta så kände jag mig friskare än någonsin. Helt plötsligt så fick jag så mycket energi. Innan har jag varit rädd för att ta ut mig men nu kände jag att nu kan jag göra en mångkamp, jag kände mig SÅ frisk. Det är så sjukt att en läkare kan påverka en så mycket genom att säga att man är frisk, säger Nadja Casadei och berättar att tårarna kom direkt efter beskedet.

Vill tävla i sommar

Och även om hon stundtals fortfarande är väldigt trött så märker hon hur kroppen återigen börjar svara på träningen. Muskelkilon börjar återkomma och pass som bara för en månad sen tömde kroppen helt är nu klart lättare att genomföra. Om två veckor bär det av på en månads träningsläger till Spanien och hon hoppas fortfarande på att kunna tävla i slutet av sommaren.

– Nu ska jag kötta och bli grundstark, sen har jag juni på mig att träna på. Sen kanske jag kan hoppa lite längdhopp i juli och kanske tävla i slutet på augusti. Det är tajt och jag får inte ha några bakslag, men jag är optimist, säger hon.

Lärt sig vila

Vad har du lärt dig av den här perioden?

– Jag har lärt mig att vila. När hela kroppen skriker nej, att inte vara så jävla stark och envis utan faktiskt ta det lugnt. Att inte bli stressad av det.

Under hela cancerperioden har du bloggat (läs bloggen här) väldigt öppet och fått mycket stöd, vad har det betytt?

– Jag har aldrig varit ensam, det har varit så jäkla viktigt för mig. Jag gillar inte att vara ensam i stora känslor och de har gett mig sällskap.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN