’Pim-Pim’ klar för Stockholm Open

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Vann kvalfinalen mot 216-rankad med 6–2, 6–1

Foto: TT

Han lade av för två och ett halvt år sedan.

Nu är Joachim ”Pim-Pim” Johansson, 31, klar för Stockholm Open.

– Det är inte ofta jag har sån här träningsvärk, säger ”Pim-Pim”.

Efter en vinst i en Futureturnering i Schweiz i mars 2011 lade ”Pim-Pim” av med tennisen – han hade ingen motivation längre.

Förra veckan kom uppgifter om att ”Pim-Pim” planerade en tillfällig comeback i Stockholm Open. 31-åringen fick ett wild card – och har visat att han har i turneringen att göra.

”Kroppen är enormt tajt”

På måndagseftermiddagen besegrade han 216-rankade Damir Dzumhur utan bekymmer. ”Pim-Pim” vann med 6-2, 6-1.

– Generellt är jag pigg eller så, det är baken och baksida lår som jag känner av. Det är när jag landar i serven efter att jag gått på hårdare med serven. Det kände jag av i går och i dag, säger han.

– Jag har inte ont. Men kroppen är enormt tajt och jag har väldigt mycket träningsvärk, hela bålen. Axeln är nog den som är fräschast, det är väldigt skönt. Det var massor med år sedan jag kände av den.

”Petar in fler returer”

Johansson, som var påhejad av en liten skara Södertäljefans, bröt två gånger i första set och räddade fyra breakbollar. I andra set hade 31-åringen inga större problem.

”Pim-Pim” hade stor nytta av sin serve, totalt blev det 14 ess.

– Jag tycker att jag har väldigt bra träff på bollen, i dag servade jag bra också. Det höll bättre än tidigare matcher. Jag känner att jag inte har grundträningen, därför försöker jag korta ned bollarna, säger han.

– Jag tycker också att jag returnerar förhållandevis bättre nu, min svaghet tidigare. Petar in fler returer än tidigare.

Vad håller du för nivå?

– Det är svårt att säga om man ska se på en vecka, en match eller ett år. Jag vet inte ens om jag klarar ett år. Om jag är pigg så tycker jag att jag servar bra, returnera bättre och så är man mer mogen som spelare nu. Inomhus är jag ganska trygg.

– Det är annorlunda från tidigare, jag har gjort comeback flera gånger. Då var det mer att man letade formen för många år, nu är det att hitta en lösning för att vinna matchen.

”Jag hade inga fler mål”

Saknat att spela tennis?

– När man är på banan så är det superskoj. Men jag vet ju också vad det innebär att satsa, det var en av anledningarna till att jag slutade spela. Jag hade inga fler mål att sätta upp, jag hade kommit till topp tio i världen.

Kan du tänka dig tänka om och satsa?

– Nej, det är jag absolut inte. Sedan är det superskoj när allt går bra. Jag har ingen resultatmål, utan vanliga spelmål, hoppas att jag klarar mig flera matcher.

Nu ska ”Pim-Pim” ladda upp med en lång dusch för att kunna bli fräsch till turneringen.

– I går duschade jag kallt och varmt parallellt i 40 minuter. Det är för att få ur slaggprodukterna, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN