Sebastian Vettel på väg mot VM-titeln

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Den regerande mästaren krossade allt motstånd i Singapore

Sebastian Vettel kör i sin egen liga.

Han krossade allt motstånd, vann sitt tredje raka lopp och tog ännu ett steg sin fjärde VM-titel.

– Vi har en mycket bra position, säger han.

Foto: AFP

Sin vana trogen tog Sebastian Vettel starten, efter två varv av Singapores GP hade Red Bulls VM-ledare  fyra sekunders försprång och det växte hela tiden, ända fram till dess att Daniel Ricciardo körde in sin Toro Rosso i muren på det 25 varvet. Efter fem varv bakom säkerhetsbilen tog Vettel starten igen och på de första fyra varven efter det att säkerhetsbilen lämnat banan så skaffade han sig en lucka på mer än tio sekunder. Han lyckades bygga upp ett försprång på över 30 sekunder innan han gick in i depå och behöll ledningen när han kom ut på banan igen.

Tredje raka segern

Han var mer än 32 sekunder före närmsta konkurrent i mål, han tog sin tredje raka seger i Singapores GP, sin sjunde seger för säsongen och ett ännu större grepp om den fjärde raka VM-titeln.

– Det var ganska tufft i starten, Nico Rosberg (Mercedes) fick en bra start och jag fick inte riktigt tag i det som jag ville. Han kom dock lite för djupt in och jag kunde kontra och ta honom, när sedan säkerhetsbilen lämnade banan så hade vi en otroligt bra fart, Bilen var helt fantastisk, men det är inte sådant som bara händer av sig själv utan vi har haft ett otroligt bra teamwork och i dag var det underbart att köra den här galna banan, säger Sebastian Vettel efter loppet.

- Det var först på slutet som jag kände att jag kunde kontrollera loppet. Det är ett så otroligt långt race och det är så mycket som kan gå fel. Detta är en av årets tuffaste utmaningar, vi alla fick jobba kopiöst mycket och svettas en del. Nu är det en underbar känsla att gå i mål som segrare.

Alonsos otroliga start

Bakom honom fajtades Fernando Alonso, Ferrari, Jenson Button, McLaren och Kimi Räikkönen om pallplatserna.  Alonso som gjorde en fantastiskt bra start från plats sju lyckades köra upp sig till andra plats.

– Starten var helt otrolig. Jag visste att vi hade bra pace i bilen och vi var tvungna att hitta på någonting för att kunna utmana Red Bull och starten var vår första möjlighet. Strategin fungerade riktigt bra och den här andraplatsen känns som en seger, säger Alonso.

– Red Bull var för snabba den här helgen, det är bara att gratulera dem och satsa på att slå dem nästa gång.

Räikkönen trea

Bakom honom kämpade sig Kimi Räikkönen upp från plats 13 i starten till plats tre. Med en imponerande omkörning av Jenson Button, McLaren, i kurva 14 på det 54:e av de 61 varven säkrade han tredjeplatsen. Button föll sedan i fältet och var sjua i mål.

I mästerskapet utökade Sebastian Vettel sin ledning till 60 poäng när nu sex deltävlingar återstår av säsongen.

– Jag tittar inte på VM-tabellen, men visst har vi en mycket bra position, säger den trefaldige mästaren.

– Just nu njuter jag av detta, av spänningen på banan och av det här tillfället. Vi har alla jobbat hårt för detta, från fredag morgon fram till racet och det är ett nöje att köra bilen.

Nästa deltävling avgörs i Sydkorea om två veckor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN