Paolo Roberto: "Sa åt honom att han var gammal"

Gamla rivalen tycker till om Krajncs comeback

Armand Krajnc planerar att ta klivet tillbaka till boxningsringen nästa år.

Den förre världsmästaren har hunnit bli 40 år och har inte boxats sedan 2004.

– När han ringde mig sa jag åt honom att han var gammal, säger den före detta rivalen Paolo Roberto och skrattar.

Paolo Roberto höjer ett varningens finger.
Paolo Roberto höjer ett varningens finger.

Armand Krajnc, 40, meddelade på torsdagen att han är sugen på att börja boxas igen. 2001 gick han en uppmärksammad match mot Paolo Roberto, som Krajnc vann på poäng, och han säger att han gärna skulle möta Roberto igen – bakom stängda dörrar.

Det visar sig att det är ömsesidigt.

– Haha. Jag har sagt till honom att jag ska åka ner och stänga de där dörrarna och så kör vi, säger Paolo Roberto till Sportbladet.

"Är en av Sveriges genom tiderna bästa boxare"

Armand Krajnc var världsmästare i mellanvikt hos WBO under 1999-2002 och vann 29 matcher under sin karriär som proffsboxare.

– När Armand ringde mig och berättade om sin comeback sa jag åt honom att han var gammal, säger Paolo Roberto och skrattar, innan han blir allvarlig.

– Armand är en av våra tre genom tiderna bästa boxare. I den svenska historien tillhör han topp tre tillsammans med Ingemar Johansson och George Scott. Han är en fantastisk boxare som vunnit en riktig VM-titel och jag tror säkert att han är bra tränad fortfarande.

Varnar för riskerna

2002 gick Krajnc en match mot ryssen Sergej Tatevosyan. Han föll på knockout och fick föras till sjukhus direkt efter matchen, där röntgenbilderna visade att han hade ådragit sig två blödningar i bakre delen av hjärnan.

Trots stödet inför comebacken höjer Paolo Roberto en varnande finger.

– Problemet är att han fick den där allvarliga hjärnskakningen. Det finns en risk med det där som blir värre ju äldre man blir. Armand och jag har haft våra duster men i dag är han en vän, det är klart att jag är orolig för honom, säger han.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN