Här bryter stjärnan benet med en spark

SPORTBLADET

Otäcka bilderna på Anderson Silva i UFC-titelmatchen

1 av 6

Chris Weidman försvarade sitt bälte i UFC:s mellanvikt. Men fighten slutade på ett sätt som mästaren nog inte kunde tänka sig. Legendaren Anderson Silva, 38, fördes ut från oktagonen på bår i stora smärtor – efter att brutit benet på sig själv med en benspark.

– Det som hände är galet, säger Weidman.

Karriären kan ha tagit slut i morse för en av sportens allra största genom tiderna. Brasilianaren Anderson Silva gjorde sitt första försök att ta tillbaka bältet ifrån amerikanen Chris Weidman, i en match som beskrivits som den största rematchen i UFC:s historia.

Men den uppskrivna matchen fick ett abrupt och otäckt slut 1,16 in i den andra ronden.

”The Spider” Silva attackerade med en låg benspark när mardrömmen hände. Hans vänstra ben knäcktes mitt över smalbenet och vek sig runt sin motståndares ben. Brassen föll till mattan och domaren avbröt matchen omedelbart.

Skrek av smärta från båren

Flera reportrar på plats i Las Vegas vittnade om den hemska skadan på plats via twitter:

”Herregud! Det var likt Joe Theisman. Silva sparkade Weidman och bröt sitt ben. Herregud. Det där var hemskt!”, skrev ESPN:s Dan Rafael och Fox Sports Ariel Helwani gjorde fler observationer.

”Anderson skriker som bara den på båren backstage. Jag har aldrig hört något liknande. Ett hemskt läte som jag kommer komma ihåg för alltid. Verkligen ett hjärtskärande slut.”

”Hoppades domaren skulle bryta”

Titelmatchen var main event på UFC 168 och innan olyckan var framme dominerade Weidman. Silva var riktigt illa ute i första ronden efter att ha blivit sänkt med en höger och sedan fått flera armbågar landade mot sig på marken.

– Jag tänkte att domaren skulle stoppa fighten då, jag hoppades på det, sa ”All American” Weidman, som vann på teknisk knockout.

38-årige Silva hade bältet längst i historien innan han förlorade bältet tidigare i år. Han försvarade bältet tio gånger och vann 16 raka matcher. I segerintervjun efteråt hyllade Weidman brassen:

– Han är fortfarande en av de bästa någonsin. Jag önskar honom det bästa och gud välsigna honom. Det som hände är galet.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA