”Emma och Abeba är inte ovänner”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Kramar om varandra efter stora uppståndelsen

Foto: INSTAGRAM (yannicktregaro)

Abeba Aregawi sa på en presskonferens att hon inte står bakom Emma Green Tregaros protest mot den ryska "antihomolagen".

I dag publicerar Yannick Tregaro en bild där de svenska stjärnorna poserar glatt tillsammans.

– Det finns ingen som helst osämja mellan dem, säger förbundsordföranden Tomas Riste.

Emma Green Tregaros protest mot Rysslands nya "antohomilag" har uppmärksammats stort i hela världen. Nästan 30 000 personer har visat sitt stöd för höjdhopparen genom att dela hennes bild via Sportbladets Facebook-konto.

Men när nyblivne guldmedaljören Abeba Aregawi fick frågan på presskonferensen i går kväll slog hon, via en tolk, fast att hon inte sympatiserar med sin landslagskollega.

”Ingen osämja”

Det svenska friidrottlandslagets förbundsordförande Tomas Riste slår i dag fast att Aregawi och Green Tregaro är goda vänner.

– Jag tror att det här är en storm i ett vattenglas. Jag har inte på något sätt upplevt eller hört att det finns en osämja mellan Abeba och Emma, säger han till Sportbladet.

På fredagen lade även Yannick Tregaro, Emma Green Tregaros pojkvän och tränare, ut en bild på sin Instagram där de båda landslagsstjärnorna poserar glatt tillsammans.

– De är lika goda vänner i dag som de var innan, säger Riste och fortsätter.

– Som jag har sagt tidigare, alla har åsikter. Vi bor i ett mångkulturellt land där vi har yttrandefrihet och är fria att utöva vilken religion vi vill. Jag ser inga som helst problem i den här frågan. Emma och Abeba har aldrig varit ovänner.

I dag hyllades Abeba Aregawi inne på Luzjnikistadion efter sitt VM-guld.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN