Nilsson: ”Ska stoppa dem i ett skåp”

Publicerad 2018-02-25

PYEONGCHANG/STOCKHOLM. Stina Nilsson fick ta emot bronsmedaljen under den pampiga avslutningsceremonin på Olympiastadion.

Nu lämnar hon Sydkorea med fyra OS-medaljer – flest tillsammans med Charlotte Kalla.

– Jag tänker att jag ska stoppa dem i ett skåp, skrattar Stina Nilsson.

Stina Nilsson, 24, satte punkt för Sveriges bästa vinterspel genom tiderna när hon tog ett sensationellt OS-brons på tremilen.

Längdstjärnan spurtade ner Ingvild Flugstad Östberg men förstod inte att hon hade tagit medalj när hon korsade mållinjen.

– Va?! Är jag trea? utbrast Stina Nilsson.

”Lite för stort för min smak”

Några timmar senare fick hon ta emot medaljen.

Inför miljontals tv-tittare under söndagens avslutningsceremoni på Olympiastadion i Pyeongchang blev hon den enda svensken som fick ta emot pris på den mäktiga arenan, med plats för 35 000 åskådare.

– Det var stort. Jag är helt fascinerad att det var just vår sport som fick avsluta hela OS:et, säger Stina Nilsson.

Vad tänkte du när du var där inne?

– Jag var ganska nervös innan, tyckte det var lite för stort för min smak (skratt). Men när jag väl stod där så tog jag bara in stämningen och njöt.

Totalt blev det fyra OS-medaljer för Stina Nilsson – flest tillsammans med Charlotte Kalla, som fick äran att bära flaggan under ceremonin.

”Är jag mest stolt över”

Snart beger sig duon hem med väskan full.

– Jag har inte hunnit känna efter så mycket än, men när jag väl kommer hem så tror jag att jag kommer njuta väldigt mycket. Jag är jättenöjd med hur jag kom in i OS:et och är framför allt nöjd med hur jag lyckades pricka in formen. Det är det jag kommer ta med mig och vara väldigt stolt över, säger Stina Nilsson.

Vad ska du göra med medaljerna?

– Jag kommer placera de på ett bra ställe där jag kan njuta av dem. Jag har ett vitrinskåp i lägenheten som är bra för sånt (skratt).

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)