Labinot Harbuzi river sitt kontrakt

Av: Oskar Månsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Han är fri att gå till vilken klubb han vill”

Labinot Harbuzi är klubblös.

I dag bröt den 25-årige mittfältaren sitt kontrakt med Genclerbirligi.

– Vi har nått en överenskommelse som alla är nöjda med, säger agenten Hasan Cetinkaya till Sportbladet.

Två och ett halvt år får räcka. I dag rev Labinot Harbuzi sitt avtal med turkiska Genclerbirligi, klubben som han gick till från Malmö FF sommaren 2009.

– "Labbe" har varit där ett bra tag och har velat lämna klubben en tid, men presidenten har vägrat. Då har motivationen gått ner lite, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Hur kunde klubben gå med att bryta kontraktet?

– Vi lyckades övertala presidenten till sist. Vi har kommit fram till något som gynnar alla parter, en överenskommelse som alla är nöjda med. "Labbe" har presterat för klubben och det har kommit bud från stora klubbar men presidenten har vägrat att sälja. Då har besvikelsen börjat komma. Han tänkte att Genclerbirligi skulle vara ett bra skyltfönster om han presterat som han gjort.

Vad händer nu?

– Han är fri att gå till vilken klubb han vill, så nu sätter det arbetet igång.

Är Turkiet ett huvudspår?

– Nej, det finns egentligen inget huvudspår. Det viktiga är att han kommer till ett lag där han trivs fotbollsmässigt och socialt.

Labinot Harbuzi, som hade ett och ett halvt år kvar på kontraktet, har varit en nyckelspelare Genclerbirligi under större delen av sin tid där. Däremot har han haft svårt att få speltid på slutet.

– Det kan nog ha att göra med att han velat lämna, säger Cetinkaya.

Publicerad: