Tennis

”Vinst i Wimbledon – då är man färdig”

Av: 

Johannes Hägglund

SPORTBLADET

Robert Lindstedt klar för final – för tredje året i rad

Tredje gången gillt Robert Lindstedt kan ta sin första dubbelseger i Wimbledon på tredje försöket.
Tredje gången gillt Robert Lindstedt kan ta sin första dubbelseger i Wimbledon på tredje försöket.

Robert Lindstedt är klar för sin tredje raka dubbelfinal i Wimbledon.

I dag hoppas han äntligen få lyfta bucklan.

– Då kan jag lägga av, säger 35-åringen.

I par med rumänen Horia Tecau besegrade Robert Lindstedt Jürgen Melzer och Philipp Petzschner med 3–1 i set i gårdagens semifinal.

– Vi gör en väldigt bra match igen. Vi ska vinna i tre raka egentligen. Jag slarvar i andra set och gör ett pissgame. Men skönt att vi lyckas vinna, säger Lindstedt när Sportbladet når honom efter en sen middag bestående av ”pasta, en massa kyckling, choklad och någon recovery-dryck”

”En otrolig skräll”

Lindstedt är därmed klar för sin tredje raka Wimbledonfinal. Där väntar britten Jonathan Marray och dansken Frederik Nielsen, som besegrade storfavoriterna Bob och Mike Bryan.

– En otrolig skräll. I klass med att (Rafael) Nadal torskade mot (Lukas) Rosol. Bryans är dubbeltennisens svar på Federer/Nadal, så är det. Jag har sett Jonathan och ”Freddy” i veckan och de har spelat fantastisk stadig dubbel. Även om det är en överraskning är det välförtjänt, säger Lindstedt.

Vad skulle det betyda för dig om du äntligen får ­vinna en Wimbledontitel?

– Då kan jag sluta spela tennis. Då är man färdig.

På allvar?

– Nej, jag kommer inte sluta. Men gjorde jag det skulle jag kunna vara nöjd med allt, säger Lindstedt, som ännu inte kommit över de tidigare finalförlusterna.

– När jag har kommit över dem kan jag ringa dig. Det kan ta några år till. Tur att det inte har funnits något vasst i närheten efter förlusterna som man hade kunnat skada sig själv på. Förlora en final är det värsta du kan göra, det finns inget värre. Du torskar nästan hellre i förstarundan än i finalen, säger Lindstedt.

Klockan 14 spelas damernas dubbelfinal och därefter är det herrarnas tur.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis