Peter Wennman: Det är bara roddhelvete på BBC

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE LÄSBAR VERSION!
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE LÄSBAR VERSION!

LONDON. Nu har roddhelvetet börjat.

Inget fel på rodd som sport. Men ”roddhelvetet” är mitt samlade uttryck för den vidriga OS-bevakningen i den statliga, brittiska tv-kanalen BBC.

Det är skämt-tv. Det är sportvärldens värsta, snedvridna egotripp. We are talking North Korea here. We are talking good old China. Vi talar om Kim Jong Il, som rapporterades ha slagit 18 hole-in-one första gången han spelade golf. Och om Mao Tse Tung, som  vid 60 års ålder slog världsrekord på 100 meter frisim (medan han samtidigt dränkte tre motståndare med ena ­armen).

BBC skjuter sin brittiska propaganda rätt in i pannbenen på människorna i OS-staden London. Om ni varit i den här stan vet ni att den inte är England, inte Storbritannien, inte Europa...London är VÄRLDEN.

Här bor medborgare från jordklotets alla länder. Här talas flest språk av världens alla städer. Här bor miljoner asiater, araber, afrikaner, sydamerikaner och östeuropéer.

Vad de får när de slår på BBC är rodd. De vill se sina egna landsmän i olika sporter i OS, men vad de får är fyra med styrman, åtta med styrman, åtta utan styrman, tvåa med ko, trea med gris, singelsculler hit och dödskalle dit, och kanske till och med skellefteåbacken Leif Styrman som en gång blev så uppsnurrad av Nacka Skoglund.

Roddhelvetet innebär total strypning av all information från andra OS-evenemang. Det kan pågå 20 intressanta tävlingar, men BBC visar repris på repris på repris av brittiska roddare i ett uppsamlingsheat. Londonbor härstammande från andra länder är förtvivlade. De får inte se vad som händer i de andra sporterna. Och när rodden äntligen är slut börjar bancyklingen, vilket innebär samma sak. Total nonchalans mot den internationella tv-publiken.

BBC...buuuu!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN