Jones bröt ihop i tv efter sågningen

SPORTBLADET

Häckstjärnan i tårar: ”Jag slits i stycken och det krossar mitt hjärta”

LONDON. En krönikör sågade LoLo Jones, 30, vid fotknölarna.

Det fick häckstjärnan att bryta ihop i tv.

– Jag slits i stycken och det krossar mitt hjärta.

Det var i lördags – bara två dagar före LoLo Jones skulle tävla i OS på 100 meter häck – som New York Times skribent Jeré Longman tog fram motorsågen och sågade henne i en krönika.

Krönikören jämförde häckstjärnan med tennisens Anna Kournikova – en som får mycket uppmärksamhet trots att hon inte presterar något.

”Jones har fått mycket större publicitet än någon annan amerikansk friidrottare som tävlar i OS. Det är inte på grund av hennes prestation utan på hennes exotiska skönhet och en cynisk marknadsföringskampanj. Jones har bestämt hur hon vill att hon ska framställas – vacker, oskuld, offer – för att uppmärksamma de produkter hon stödjer”, skrev Longman.

”Tar inte bort smärtan”

LoLo Jones klarade sig förbi försök och semi i OS och var nära att få medalj. Men i finalen slutade hon trots nytt årsbästa ”bara” fyra, en tiondel bakom Kellie Wells som knep bronset.

– Jag är förkrossad. Det var inte den bästa tävlingen i mitt liv, men jag gjorde mitt bästa lopp för i år, så jag försöker att bara se på det. Men det tar inte bort smärtan att jag återigen var nära medalj, men inte fick en, säger hon.

I morse intervjuades LoLo Jones i USA:s mest sedda morgonprogram ”Today Show” och bröt ihop när kritiken mot henne kom på tal.

”Känns helt galet”

Med tårar i ögonen sa hon:

– Jag tycker att det är galet att komma med sån kritik bara två dagar före jag ska tävla. Sedan att kritiken kommer från amerikansk media... De borde stötta, men i stället slet de mig i stycken.

– Det känns helt galet. Jag har varje vecka i fyra års tid slitit sex dagar i veckan för ett lopp som varar i tolv sekunder. Att de då sliter mig i stycken krossar mitt hjärta.

Tårarna fortsatte att strömma:

– Att kalla mig friidrottens Anna Kournikova visar att de inte hade gjort sin research. Jag har det amerikanska rekordet. Jag har två VM-titlar inomhus (60 meter häck). Jag kämpade hårt för mitt land och det är bara synd att jag måste ta så mycket skit när jag redan är så förkrossad som jag är.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS