Hon drömde om att dö på fjället

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Berättade innan olyckan: Där jag är lyckligast

1 av 15

Freestylestjärnan Sarah Burke avled på torsdagen efter den svåra kraschen på träning förra tisdagen.

Nu har The Ski Channel släppt ett klipp från en kommande dokumentär där 29-åringen berättar om sin önskan att dö på fjället.

– Det är där vi dör, säger Burke.

The Ski Channel höll, tillsammans med makarna Sarah Burke och Rory Bushfield, på att spela in en film om parets kärlek till skidsporten när Burke tragiskt avled på torsdagen. Den 29-åriga freestyle-stjärnan, ett av Kanadas största OS-hopp till Sotji 2014, kraschade under ett träningsåk förra tisdagen och dog efter nio dagars kamp på sjukhuset.

”Förhoppningsvis där vi dör”

The Ski Channel har nu släppt ett första klipp från filmen döpt till ”Winter”. Där berättar Burke och hennes man om deras gemensamma önskan att få leva och dö på fjället.

– Det är där vi är som lyckligast. Det var så vi träffades – i bergen. Oavsett om det är en X-gamestävling, ute på snöskoter tillsammans eller en skidutflykt med helikopter. Det är vad våra liv består av, att vara i backen. Det finns en anledning till det. Det är otroligt. Det var där vi träffades. Det är där vi leker och lever, säger Burke i dokumentären innan hennes man Rory Bushfield fyller i:

– Och förhoppningsvis där vi dör, säger Bushfield

– Det är där vi kommer dö, säger Burke.

”Hjärtat stannade på fjället”

Enligt läkarna var det också på fjället som Burke i praktiken omkom. Detta sedan den allvarliga kraschen stoppat blodflödet till hjärnan som ledde till att 29-åringens hjärta stannade.

– Precis på olycksplatsen på fjället hon var på, där hon tränade, stannade hennes hjärta. Det berodde troligen på att hennes pulsåder till hjärnan delvis gick sönder och det ledde till blödningen som fick hjärtat att stanna, säger Dr. Michael Cusimano, neurokirurg på St Michaels sjukhuset i Toronto, till TSN.

Publicerad: