”Känns som att vi spelar fem mot åtta”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Arkivbild.

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Senast rasade BC Luleå mot domarna.

Efter den femte semifinalen var det Södertälje Kings som gick till attack efter en ny tajt match. 

– Det känns som att vi spelar fem mot åtta i dag, säger Martin Pahlmblad. 

Semifinalserien mellan regerande mästarna BC Luleå och Södertälje Kings har utvecklats till en het och jämn historia. 

Efter den fjärde semifinalen, där Kings kvitterade till 2-2 i matcher, var BC Luleå missnöjda med domarna efter att Auston Barnes avgjort i sista sekunden genom att få i bollen när han hängde i ringen. 

– Det är otillåtet i varje basketmatch i världen. Domaren kan inte reglerna, sa BC Luleås stjärna Brandon Rozzell. 

Efter en ny tajt match var det Södertälje Kings som var missnöjt med domarna. 

– För att uttrycka det snällt, det känns som att vi spelar fem mot åtta i dag. Jag har aldrig varit med om ett lag som fått 32 fouls och nästan hela startfemman utfoulad. Jag känner att vi hade kunnat vinna den här matchen ändå, men det känns som ett make-up-call för hela förra matchen för Luleå klagade på vår vinst där, säger Martin Pahlmblad i SBL:s sändning.

”Otroligt orättvist”

Södertälje, som fick tio straffkast mot Luleås 37, ledde matchen i paus med 39-30, men i tredje kom BC Luleå tillbaka. Hemmalaget utökade ledningen i sista och när Tom Lidén satte en trea till 81-74 med en minut och 40 sekunder kvar talade mycket för BC Luleå. 

Södertälje var återigen nära att komma ikapp, men BC Luleå vann matchen med 86-85.

– Det är mycket saker vi gör fel. Vi leder med nio poäng och sjabblar bort det. Självklart borde vi ha vunnit den här matchen ändå, men jag tycker att det är otroligt orättvist blåst den här matchen, säger Pahlmblad.

Luleå leder nu semifinalserien med 3–2 i matcher.

– Jätteskönt att vi tog den. Jag klantade bort mig där i Täljehallen så det var skönt att få bidra till den här segern, säger Tom Lidén och fortsätter: 

– Vi gjorde lite småändringar i några av deras spel (inför andra halvlek). När vi bytte blev det mer utrymme för Adam Ramstedt i stället. Man får väl kolla på vad som funkade bäst, men nu vände vi och vann så vi kanske ska köra på den strategin. 

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM