Hansdotter tog ny pallplats i Flachau

SPORTBLADET

Frida Hansdotter gjorde som hon brukar i Flachau: tog en pallplats.

Svenskans sjunde raka i den österrikiska favoritbacken.

– Jag älskar att stå på den starten, säger hon till Sportbladet.

Foto: Christophe Pallot/Agence Zoom / Getty Images Europe

Frida Hansdotter var en av favoriterna inför tisdagens världscupsslalom i Flachau. Svenskan kom tvåa i slovenska Kranjska Gora i söndags och har totalt tre pallplatser i vinter. I Flachau har 32-åringen sex raka pallplatser och två segrar, den senaste i fjol.

Och svenskan visade tidigt att hon skulle bli att räkna med även på tisdagen. Hansdotter gick ut som femma, efter såväl storfavoriten Mikaela Shiffrin som hemmahoppet Bernadette Schild, men ledde med en hundradel efter första mellantiden.

Hon tappade dock mot slutet och inför det andra åket låg Hansdotter trea – 74 hundradelar efter Schild och 37 efter Shiffrin.

– Jag tycker att jag gjorde en väldigt bra övre del, sedan gjorde jag en mindre miss och en större på slutet. Jag tycker ändå att jag visade bra åkning och det var skönt att vara med trots att jag missat lite, säger Frida Hansdotter.

”Ändå supernöjd”

Hansdotter följde upp med ett starkt andraåk och tog ledningen före norska Nina Löseth.

– I andra tycker jag också att jag hade en bra övre del, men fick inte riktigt med mig farten på slutet. Jag är ändå supernöjd med åket och det var väldigt härligt att gå över mållinjen i ledning med över en sekund och få tas emot av jublet.

Till slut blev det en tredjeplats för Hansdotter, hennes sjunde raka pallplats i Flachau.

– Flachau är ett av mina favoritställen. Jag älskar att stå på den starten, det är kvällstävling och ett folkhav där nere som är redo att ta emot en.

Shiffrin överlägsen

Mikaela Shiffrin var överlägsen i andra åket och gick i mål 94 hundradelar före tvåan Bernadette Schild. Hansdotter slutade 1 sekund och 43 hundradelar efter Shiffrin.

Trots ett bra andraåk trodde hon aldrig på seger.

– Nej, jag gjorde faktiskt inte det. Det är klart man kan hoppas, men jag tänkte ändå att det nog skulle bli svårt. Jag förstod att Mikaela skulle dra på ett jäkla åk eftersom hon låg efter i första. Jag är supernöjd, men känner ändå att jag har mer i mig.

Anna Swenn Larsson slutade sjua och 22-åriga Estelle Alphand, som tidigare i dag blev klar för den svenska OS-truppen, kom på sextonde plats.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
Foto: JOE KLAMAR / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM