Fredricson vann Jerringpriset igen

avAnna Rydén, Fredrik Jönsson

Peder Fredricson, 45, försvarade vinsten från i fjol.
Han tog hem Jerringpriset.

– Jag gav er en guldmedalj - ni gav mig en skål. Tack! säger Fredricson i SVT:s sändning.

Det blev guld och silver för Peder Fredricson i EM i Göteborg i fjol. Det gjorde att han blev nominerad till ”Årets manliga idrottare” och var en av förhandsfavoriterna till Jerringpriset 2018.

Väl där ställdes han mot Sarah Sjöström – som var lysande under 2017 med vinst i den totala världscupen, tre VM-guld och tre EM-guld.

”Folkets pris” - Radiosportens Jerringpris”- hamnade hos ryttaren. Peder Fredricson fick fler röster än Sjöström. Därmed försvarade han priset från förra året och fick återigen ta emot en skål.

– Jag har ju apelsiner i den andra, så det får bli äpplen i den här, säger han till Sportbladet.

Hur kändes det när de ropade upp ditt namn igen?

– Om jag ska ärlig blev jag faktiskt förvånad en gång till. Man kan aldrig förbereda sig eller förvänta sig ett sådant här pris.

”Vet hur hårt alla har jobbat”

Fredricson fick 38 procent av rösterna. Sarah Sjöström kom som sagt tvåa, hon fick 30 procent av rösterna. Tove Alexandersson blev trea, 16 procent röstade på henne.

– Jag tror att det har varit väldigt lugnt från Ridsportförbundet. Jag tror att mitt förbund är det som har pushat minst, om jag ska vara ärlig. Jag har inte sett så mycket av det, det har inte skrivit så mycket om det i år - så jag trodde inte jag skulle få det om jag ska vara ärlig.

Hur känns det att veta att du har stödet i rygget?

– Det känns fantastiskt att ha det stödet, det känner man faktiskt när man rider. Jag kände absolut det under EM i Göteborg. Det här priset visar ju det också.

”Ingen orkar ta det en gång till”

När Peder Fredricson vann i fjol uppstod det diskussioner om röstkupper. Trots att det är folket som röstar fram priset kom det många negativa röster från stora delar av svenska folket.

– Jag tänker att Rolf-Göran Bengtsson har vunnit en gång, jag har vunnit en gång förut. Jag tror ingen orkar ta det en gång till, jag hoppas inte det i alla fall. Men vi får se.

Du känner att det räcker?

– Jag tycker för allas intressen, man kan inte prata om en sak hur länge som helst.

ARTIKELN HANDLAR OM