Storslam för Östersund: Potter ”Årets ledare” och laget vann ”Årets prestation”

avFilip Durefelt, Fredrik Jönsson, Frida Fagerlund

Foto: Bildbyrån och Pontus Orre

Östersunds FK gjorde succé på Idrottsgalan.

Tränaren Graham Potter prisades som ”Årets ledare” – därefter vann laget priset för ”Årets prestation”.

– Nu när det har landat lite grann blir man jäkligt rörd, säger ordföranden Daniel Kindberg.

Östersunds FK tog sig oväntat till Europa League. Väl där chockade laget motståndarna och tog sig vidare till slutspel i en grupp med Athletic Bilbao, Zorya och Hertha Berlin.

Det blev en andraplats i gruppen och nu väntar Arsenal i slutspelet.

Tränaren Graham Potter är hjärnan bakom den fina fotbollen som laget har visat upp i allsvenskan och Europa. Vid Idrottsgalan 2018 fick han pris som ”Årets ledare”.

– Graham är en fantastisk make, far, vän. Det fantastiska med Grahams ledarskap är att han gör alla oss andra bättre i vardagen, säger ordföranden Daniel Kindberg.

ÖFK vann ”Årets prestation”

En stund senare fullbordades Östersunds superkväll. I konkurrens med Sarah Sjöström, Victor Öhling Norberg och Tove Alexandersson tog ÖFK hem priset ”Årets prestation”.

– Jag är oerhört stolt över att veta att i de jämtländska stugorna ute på bygden så tar de det här in i sina hjärtan, säger Kindberg.

– På annandagen var jag ute och dansade i en liten ort som heter Laxsjö, vi åkte traktor till dansen med en härlig kille. Att veta att de sitter där hemma i stugorna nu och är rörda... Det är då vi vet att vi har gjort ett genomslag.

Daniel Kindberg menar att hela landet berörs av Östersunds FK:s prestationer.

– Det är världens största idrott och vi representerar den på gräsrotsnivå. Den här underdog-stämpeln som vi har fått har vi gjort oss förtjänt av, trots det har vi på kort tid fått skapliga resultat. Det tar människor åt sig av, oavsett om man bor i Jämtland eller Bohuslän eller Stockholm, säger Kindberg.

”Nu slår vi Arsenal”

Nu väntar en storklubb från London. Ett Arsenal som så sent som i helgen förlorade borta mot Bournemouth.

Men det är inte på grund av den engelska klubbens svaga form som gör att Kindberg vädrar seger.

– Jag sa att vi skulle vinna redan en minut efter lottningen så det har inte med Bournemouth att göra, det har med momentum, med oss att göra, säger Daniel Kindberg.

– Den 15 februari kommer de till oss och vi kommer slå dem hemma. Sen avgör vi på Emirates. Det spelar ingen roll vad de heter, vi har visat att vi spelar ut alla hemma på Jämtkraft. Det kommer inte bli några undantag här.

ARTIKELN HANDLAR OM