Friidrott

Mordutredning inleds mot Pistorius

Av: 

Sven Minell

Fredrik Jönsson

Kristopher Karlsson

Jimmie Larsson

SPORTBLADET

Kvinnan hittad död i ”Bladerunners” hus

Sydafrikanska friidrottsikonen Oscar Pistorius, 26, har gripits av polisen misstänkt för mord.

Han misstänks för att ha skjutit ihjäl flickvännen Reeva Steenkamp natten till torsdag.

Häktningsförhandlingarna hålls på fredag morgon.

– Han är lite känslosam, men han är okej, säger pappan Henke Pistorius till Sky News

Händelsen inträffade under natten till torsdag i Oscar Pistorius hem i Pretoria, Sydafrika. Enligt Sky News ska Pistorius flickvän, modellen Reeva Steenkamp, ha stigit upp tidigt på morgonen och planerat en överraskning på alla hjärtans dag.

Men det gick inte som planerat.

Skjuten med fyra skott

Runt klockan två på natten ska Steenkamp ha blivit skjuten i huvudet och i armen med fyra skott, enligt AFP. Ambulanspersonal dödsförklarade henne på plats.

Tidiga rapporter hävdade att den sydafrikanske friidrottsikonen Oscar Pistorius trodde att flickvännen var en inbrottstjuv och sköt henne. Men polisen har inte bekräftat de uppgifterna.

– Vi kan bekräfta att det ägt rum en skjutning vid välkända Pistorius hem. En ung kvinna har dött, och en 26-årig man är gripen och utreds misstänkt för mord, säger en talesperson hos polisen.

– Det finns inga andra misstänkta. Det finns vittnen och de har förhörts.

Har förekommit ”incidenter” tidigare

Polisen har hittat en 9 millimeters pistol i huset och misstänker att det är vapnet som har använts vid dödsskjutningen. Enligt AFP ska grannarna ha ”hört saker” under onsdagskvällen och Pistorius och flickvännen ska ha varit de enda personerna i huset.

Polisen uppger att det inte fanns några tecken på inbrott i huset som ligger i ett området med lyxhus, ”gated community”, med taggtråd och en hög mur.

En taleskvinna för polisen, Denise Beukes, har bekräftat att det vid tidigare tillfällen har förekommit ”incidenter” i Pistorius hus.

Ställs inför häktningsdomare på fredag

Flickvännens kropp ska ha förts bort från Pistorius hus vid halv nio på torsdagsmorgonen. Vid lunchtid lämnade Pistorius Boschkops polisstation i Pretoria med jackan över huvudet och var på väg till sjukhuset för blodtester. På fredag ställs han inför häktningsdomare i tingsrätten.

Pistorius uppges vara djupt chockad av händelsen. Hans pappa, Henke, sörjer de tragiska händelserna och säger till SABC News att han inte vet någonting om detaljerna.

– Det är väldigt, väldigt tragiskt. I mitt hjärta sörjer jag för Oscar och för hennes föräldrar. Bara Guds nåd kan göra någon skillnad just nu, säger han enligt nuus24.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Friidrott

ÄMNEN I ARTIKELN

Friidrott