Svensk talang kan bli historisk

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist har pole position i RTL Masters

Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist vill slå både Lewis Hamilton och Nico Hülkenberg.

Han vill vinna RTL Masters igen.

F3-föraren har redan vunnit RTL Masters en gång och han inledde tävlingshelgen med att toppa de båda tidskvalen och ta pole position i Zandvoort, Holland.

- Ett stort, stort tack till teamet - vi har jobbat grymt effektivt tillsammans så här långtunder helgen, och att kunna ha ett så här pass stort övertag på resten bevisar att vi harlyckats anpassa oss väldigt väl till Kumho-däcken. Jag hade faktiskt ett ännu snabbare varv på gång i slutet avkvalet - jag var 0.2 sekunder upp fram till andra sektorn - men fick trafik och var tvungen att backa av, säger Felix Rosenqvist.

Bottas två segrar

Masters avgörs i morgon och anses, tillsammans med stadsloppet i Macau, vara den mest prestigefyllda tävlingarna för F3 och bland segrarna återfinns F1-stjärnor som Lewis Hamilton, Paul di Resta, Nico Hülkenberg och Valtteri Bottas. Bottas är den enda som vunnit tävlingen två gånger.

- Det är förstås bästa tänkbara utgångsläge inför racet, och efter att ha toppat båda kvalen är mitt mål självklart att ta min andra Masters-seger, säger Felix Rosenqvist.

– Nu handlar det om att göra en bra start, och om jag bara lyckas med det, vilket brukar vara en av mina största styrkor, tror jag att vi har en riktigt bra chans.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport