Alpint

Myhrer fyra efter första slalomåket

Av: 

Jenny Modin

SPORTBLADET

LEVI. Flera av toppåkarna i försvann vid en svårighet i slutet av flacken i dagens slalompremiär i finska Levi.

OS-bronsmedaljören i slalom André Myhre stod stark genom dubbel- kombinationen med hårnål och tajt käpp, bemästrade resten av banan och har tätkänning inför andra åket.

– Skönt att vara igång, säger Myhrer.

Myhrer är fyra efter första åket.
Myhrer är fyra efter första åket.

Hela fem svenskar är vidare till andra åket i slalompremiären i finska Levi. Allra bäst gick det för André Myhrer som är 0,52 efter fransmannen Jean-Baptiste Grange som leder.

– Det är alltid lite nervöst första racet. Kände mig ganska lugn på start. Jag tyckte jag lyckades bra.

Hur ser du på avståndet upp?

– Det var inte så mycket. En halv sekund. Det är en bit men allt är möjligt. Det ser bra ut tycker jag.

Hargin nia

Två svenskar topp tio efter första då Mattias Hargin ligger nia inför andra. Markus Larsson som aldrig var topp femton förra vintern i slalom ligger på en fin fjortonde plats inför andra här i Levi.

– Åkningen har känts bättre på träning. Kul att det visar sig på tävling även om bara första åket gjort. Jag åker renare och har bättre flyt i åkningen. Det blir fullt ös i andra. Inget att hålla på.

Jens Byggmark kvalade inte in till andra åket här i fjol. Nu ligger han på en 17:e plats inför andra, 1,94 efter ledande Grange.

– Jag blev förvånandsvärt glad över hur taktisk jag var. Jag tog det lugnt lite lugnt där det var svårt däruppe. Här nere var det inga problem. Att jag lyckades tänka i banan utan att jag behövde tänka på material och teknik. Det var väldigt skönt.

Anton Lahdenpäre ligger 29:a och går ut som andra man i andra åket. Oscar Andersson, Axel Bäck och VC-debutanten Pär Saxwall körde ur.

Andra åket startar 13:00 och sänds i SVT 1.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint