Annas motorlista 3/4

POLE POSITION

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

1) Jenson Button

Seger i Australiens GP och han visade kritikerna att han är att räkna med redan i år, även om han kör för ett helt nytt team och även om hans teamkollega heter Lewis Hamilton. Nu väntar Malaysias GP och troligen så regnar det igen.

Där simmade han hem en seger förra året.

2) Sébastien Loeb

Citroënföraren är i ledningen efter två dagar i Jordanien. Rallystjärnan leder med 24,6 sekunder före Citroënjunioren Sébastien Ogier och 27,7 sekunder före Jari-Matti Latvala, Ford. Det innebär att han går ut först i dag - ett lysande utgångsläge för Latvala med andra ord.

– Perfekt, det är två förare som sopar banan åt mig, säger finländaren.

Mikko Hirvonen har kraschat.

3) Patrik Flodin

Håller den svenska fanan högt i Jordanien. Han leder PWRC med 24 sekunder före Armindo Araujo. Både P-G Andersson och Patrik Sandell tvingades bryta i går, men räknar med att starta om.

4) Martin Whitmarsh

Han är ordförande i FOTA, F1-teamens organisation och de diskuterar nu om man ska införa kers 2011, i år har teamen av kostnadsskäl valt att avstå från det. Man gör det i så fall för showens skull. FIA diskuterar också om man ska göra bakhjulen större, det vill däckleverantören Michelin. Men teamen håller inte med.

5) Johan Lidman

19-åringen tog VM-silver i skotercross förra helgen. Han är även svensk mästare.

6) Tom Söderström

Det är VM-premiär i motocross i helgen och med på startlinjen finns det svenska löftet Tom Söderström som kör för Yamaha Van Beers Racing.

7) Michelin

Däcktillverkaren kan vara på väg tillbaka till F1, men de ställer vissa villkor. Dels vill de sälja däcken till teamen, inte leverera dem gratis och dels vill de få göra reklam på banan helt gratis. Bridgestone har redan gjort klart att de lämnar serien.

8) Fernando Alonso

Lewis Hamilton var inte den enda som hade en tung högerfot i Australien. Även Fernando Alonso gasade ordentligt och hans resa ligger nu på YouTube för allmän beskådning.

– Internet är en bra sak, säger den dubble världsmästaren.

– Men det finns de som missbrukar det.

9) Jean Todt

Efter Lewis Hamiltons biläventyr i Australien vill FIAs president ge samtliga förare och team en lista med förhållningsregler, vad som gäller i olika länder inför F1-loppen. Detta för att undvika att fler förare hamnar i polisförhör.

10) Flavio Briatore

Nelson Piquet Jr och Sr stämmer nu Renaults förre teamchef och juniors manager Flavio Briatore. Detta för att Renaultchefen skrivit i ett pressmeddelande att familjen Piquet har ljugit. De vill ha 225 000 Euro för besväret.

MOTORSTOPP

Sebastian Vettel

Överlägsen i kvalet och snabbast efter typ halva loppet. Men sedan har bilen gått sönder. Nu har det hänt två gånger och i stället för 50 poäng och en VM-ledning är han sjua med 12 poäng.

Det räcker inte med att vara snabb för att vinna ett lopp - man måste ta sig i mål också.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM