Golf

”Publiken var fantastisk”

Av: 

Thomas Tynander

SPORTBLADET

Tiger hyllade fansen efter sin succé i natt

AUGUSTA. Återkomsten till golfen blev en succé.

Fansen älskade Tiger Woods. Men arrangörerna hade varnat åskådarna för incidenter.

– Jag fick ett brev där jag påmindes om att man blir utkastad om man hånar en spelare, berättar biljettinnehavaren Jay Cooper.

Efter fyra månader i skuggan av sin egen sexskandal spelade Tiger Woods i natt golf igen. Utslaget på första hålet på Augusta National var nästan perfekt – och rundan blev en succé. Världsettan gjorde sitt bästa öppningsvarv någonsin i Masters, fyra slag under par. Han missade en birdieputt på sista hålet som hade betytt delad andraplats.

– Kändes skönt att vara tillbaka där ute. Jag är lite förvånad att det gick så bra, sa han efteråt.

Storpublik

Tiger Woods följdes av tiotusentals åskådare inne på Augusta National. Många gjorde vad de kunde för att peppa världsettan. Några incidenter där Tiger Woods häcklades av publiken för sitt sexmissbruk inträffade inte. Det enda som kan ha stört honom var banderoller från flygplan med hånfulla hälsningar.

– Publiken var fantastisk, tyckte jag. Jag har aldrig upplevt något liknande här i Augusta. Mottagandet värmde när det inte riktigt gick så bra som jag ville, sa Woods som även fick frågan om han hörde någotnegativt från publikplats:

– Absolut inte!

Varnade besökarna

Mottagandet var lika positivt som väntat, enligt traditionen. Men Sportbladet talade med flera åskådare som vittnade om ett brev som skickades med biljetterna i början på året. Där påmindes besökarna om de regler för åskådare som slogs fast redan i april 1967. Reglerna slår bland annat fast:

”Alla bör behandlas värdigt och med respekt.”

”Mycket tråkigt för de som älskar sporten är applåder eller utrop vid olyckliga spelarinsatser.”

– Alla har fått likadana brev, tydligen. Men vår familj har haft biljetter sedan 1952 och jag har aldrig sett något liknande, berättar Jay Cooper från Athens, Georgia.

– Man fick självklart känslan att om en enskild spelare häcklades skulle de få tag på den som ägde biljetten och se till att den var förlorad för evigt.

Tiger Woods följdes av åtta livvakter under sin runda. Dessutom säkrades spelet av ett hundratal säkerhetsvakter och beväpnade poliser.

Veteranen Fred Couples, 50, leder Masters sex slag under par. Han behöver inga vakter.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf