”Vi hann inte diska Michael Schumacher”

avJohanna Mörtberg

SPORTBLADET

Tävlingsledningen ville svartflagga Schumacher under loppet

Foto: AP
Hade tävlingsledningen haft mer tid hade de diskat Michael Schumacher i Ungerns GP.

Efter incidenten i Ungerns GP där Michael Schumacher nästan klämde Rubens Barrichello mot muren har han straffats med tio platsers nedflyttning i nästa lopp i Belgien.

Men nu avslöjar funktionärerna att Schumacher var nära att svartflaggas och diskas under racet på Hungaroring.

Forne F1-föraren Derek Warwick ingick i tävlingsledningen under loppet på Hungaroring. Nu berättar Warwick för BBC:s Radio 5 Live att Schumacher var nära att bli diskvalificerad redan under loppet för sin tuffa körning.

Hann inte svartflagga

– Att svartflagga honom hade varit ett bättre exempel för de unga förarna. Men när vi fick videobevisen fanns det inte tid att diska honom och vi fick göra det retroaktivt. Hade det varit fler varv kvar hade vi kunnat diska honom, men vi måste ha videobevisen och alla fyra funktionärer måste vara överens, säger Warwick enligt autosport.com.

Schumacher har fått sitt straff, vid nästa race på Spa-banan flyttas han ner tio placeringar på gridden för att han stängde vägen för Rubens Barrichello.

Derek Warwick säger sig också vara besviken på hur Michael Schumacher skötte sig när han intervjuades av tävlingsledningen efter loppet.

– Vi frågade ut Rubens och Michael och det var något av en besvikelse hur han hanterade det. Vi hade inget annat val än att ge honom tio platsers nedflyttning, säger Warwick enligt autosport.com.

Tungt straff på Spa

– Vi kände ändå att tio platsers nedflyttning är ett allvarligt straff på Spa. Det sätter honom ur spel i racet och vi hoppas att han lär sig att de nya funktionärerna och tävlingsledningen inte tolererar sådan körning, säger Derek Warwick.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1