Fords nya VM-bil

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Fiestan visas upp i Paris

Så här ser den ut Fords VM-bil för 2011. En Ford Fiesta RS.
Foto: M-sport
Så här ser den ut Fords VM-bil för 2011. En Ford Fiesta RS.

Så här ser den ut, Fords nya VM-bil. Fiestan har presenterats på Motormässan i Paris och i februari 2011 gör bilen tävlingsdebut i Värmlandsskogarna under Svenska rallyt.

Ford har presenterat nästa års rally-bil under Motormässan i Paris. Fiestan kommer att göra sin tävlingsdebut i Svenska rallyt den 10-13 februari nästa år. Bilen bygger på Super2000-bilen som Ford vann Montecarlo-rallyt med i år och den är fyrhjulsdriven och har en 1,6 liters turbomotor. Motorn har utvecklats av den franska firman Pipo Moteur.

Testar i Spanien

Nästa vecka börjar Ford att testa bilen på grusvägar i Spanien, det som är nytt är att man nu börjar testa den motor som är anpassad för nästa års VM-reglemente. Det blir också första chansen för Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala att köra bilen.

– Vi är på banan med vår utveckling av bilen och teamet är förtjusta över hur testerna har gått så här långt. I oktober tar vi ett nytt stort steg när vi för första gången kan köra bilen med alla de tekniska uppdateringarna enligt 2011 års reglemente, säger Malcolm Wilson, chef för M-Sport som utvecklar Fordbilarna och driver Fords VM-team.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN