P-G har VM-laddat med heta bastubad

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Skodaföraren har bastat för att förbereda sig på hettan

Från kyliga värmlandsskogarna till ökenhettan i Jordanien - det växlar vilt för P-G Andersson.

Han vann Svenska rallyt utan större problem, och deltävlingen i Mexico stod han över. När P-G Andersson har laddat för Rally Jordanien har han gjort det på en ovanlig plats – nämligen i bastun.

P-G Andersson jagar fortfarande pengar för att säkra sin VM-satsning. Cirka två miljoner kronor saknas ännu, men bästa sättet att få in dem är att göra goda resultat. När Andersson förberett sig inför den tredje deltävlingen i Jordanien har han inte lämnat något åt slumpen.

– Jag har jobbat med att öka konditionsträningen och så har det blivit mycket bastubadning. Det gäller att vänja sig vid att svettas lite, avslöjar han.

Hett rally

Eftersom rallyt körs i ökenliknande terräng är det inte ovanligt med höga temperaturer runt 40-45 grader. Ironiskt nog har det regnat mycket den senaste tiden och många vägar har blivit okörbara, men stora insatser av försvaret och lokala myndigheter har återställt rallysträckorna.

P-G Andersson bekräftar precis som Patrik Sandell att rallyt är svårtkört på grund av bristen på naturliga landmärken.

– Man måste vara väldigt koncentrerad och lyssna på kartläsaren. Sedan måste man naturligtvis ha bra noter redan från början annars är man borta direkt. Det går inte att köra efter det man ser, det är noterna som gäller, förklarar han.

Vill slå Sandell

Att seger är målet är inget som P-G Andersson hymlar med.

– Det är min målsättning och jag hoppas att Sandell inte är före mig. Det är klart att det alltid blir lite speciellt att köra mot en annan svensk. Vi snackar lite bilar och visst finns det en gemenskap, men när vi står på startlinjen så krigar vi. Då är vi värsta fiender och jag vill verkligen inte förlora mot honom.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally