Vinter-OS

Nedspurtad av Northug – redan i semifinalen

Av: 

Patrik Brenning

Petra Thorén

SPORTBLADET

Jönsson floppade i sprinten

Foto: SVT

WHISTLER/STOCKHOLM. Emil Jönsson var en av de stora favoriterna inför herrarnas sprint.

Men hoppet om ett OS-guld försvann redan i semifinalen där Ola Vigen Hattestad och Petter Northug spurtade ner svensken.

Tävlingen blev ett svenskt fiasko utan någon blågul deltagare i finalen.

– Nu kan Emil lägga ner sitt snack, säger Petter Northug.

Efter att ha spurtar ner den svenske favoriten Emil Jönsson redan i semifinalen skickade den norske superstjärnan Petter Northug en passning till svensken.

– Nu kan Emil lägga ner sitt snack, sade Northug efter målgången och fortsatte:

– Nu kan han lika gärna lägga av.

Svenskt fiasko

Jönsson hamnade bakom Ola Vigen Hattestad och Petter Northug på väg in mot mål. Svensken förmådde inte att gå förbi innan den sista täta kurvan och tappade flera meter redan innan upploppet.

– Jag visste att jag låg trea in i sista kurvan efter att Hattestad hoppat in framför mig. Då slog jag av krafterna för att försöka smälla efter sista kurvan. Men då kom Hattestad ut i samma spår som mig igen. De misstagen har man inte råd med, säger 24-åringen till SVT.

Rysk dubbelseger

Väl på upploppet var norrmännen för starka och Jönssons OS-dröm dog redan i semifinalen.

– De åkte brett och stängde av. Det är synd att det händer på OS men man kan ha sådana här dagar.

Det var en tung dag även för övriga svenska hopp. Teodor Peterson åkte ur i semifinalen efter att ha kommit sist i sitt heat och Björn Lindh och Jesper Modin försvunnit redan i kvartsfinalen. Ett svenskt fiasko i disciplinen där svenskarna under vintern gjort lovande resultat.

– Jag känner bara en fruktansvärd revansch. Det är som om jag inte förstått något. Man är som i ett svart hål. Jag förstår ingenting, säger Jönsson.

Väl i finalen så hade inte heller Petter Northug tillräckligt med krafter kvar. Norrmannen slutade trea efter Nikita Krjukov och Aleksandr Panzjinskij som ordnade en rysk dubbelseger.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Vinter-OS

ÄMNEN I ARTIKELN

Vinter-OS