”Varje ord han skriver är sant”

SPORTBLADET

Bandyprofilen Dan Hjelm ger Fosshaug rätt: ”Matchen var uppgjord”

Foto: ”MATCHEN VAR UPPGJORD” Dan Hjelm, här i Faluns dress, ger stöd åt Pelle Fosshaug.

Det är dagens stora snackis i sport-Sverige.

Svensk bandyns största bad boy får nu ännu mera stöd i sina anklagelser om en uppgjord match.

– Pelle Fosshaug har haft mycket fel i sin karriär. Men här har han helt rätt i varje ord han skriver, säger förre stjärnspelare Dan Hjelm.

Dan Hjelm, 38, har gjort 17 säsonger på toppnivå. Han avslutade elitkarriären i våras och tränar nu Rättvik i ettan och satsar privat på travbranschen.

Han blev inte direkt förvånad när han läste Sportbladet i morse, där vi publicerade uttdrag ur Pelle Fosshaugs kommande bok ”Bandygalen”, där bandylegendaren hävdar att matchen Selånger-Vänersborg (5–5) 1991 var ”fixad”.

– Nej, det kan jag inte säga. Jag är mer förvånad att det finns folk som nekar. Ställl dom mot väggen och pressa dom. Det Pelle skriver i boken är helt sant, varje ord. Har han haft mycket fel i sin karriär, men här har han rätt, säger han till sportbladet.se.

”Jag är säker på att matchen var uppgjord”

Matchen var uppgjord, alltså?

– Ja.

Du är säker?

– Ja.

Hjelm – också känd som en bråkmakare och med hett temperament på isen – har mött Fosshaug ett otal gånger på isen. Här och nu ger Hjelm också legendaren lite stöd för alla gånger Fosshaug ”spårat ur”.

Med på Fosshaugs ”skräcklista”

– Alla som spelat bandy på den här nivån vet exakt vad som gällde när man mötte Fosshaug. Han var så överlägsen alla oss andra så vi var tvingade att ta till alla knep vi kunde – ofta oschyssta – för att stoppa han, så var det bara. Han har varit otroligt hårt utsatt under alla år.

– Sen måste jag också säga att jag aldrig sett Pelle börja nånting ute på isen. Det var alltid nån annan som startade. Men, okey, Pelle var ju inte sen att ge tillbaka...men det är klart att han blev förbannad, så mycket skit han fick ta emot.

I boken är du med på Pelle Fosshaugs ”skräcklista” över motståndare han mött.

– Jasså? Ja, det är väl hedrande i så fall. Det är väl ett rätt skapligt gäng med på den listan?

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy